Huer

Mand
Filtrer
Produktegenskaber
Materiale
Information om bæredygtighed
Mål

500+ produkter

Huer Alpinestars Corp Shift Beanie

Alpinestars Corp Shift Beanie

Hue, Materiale: Akryl, Stretch

153 kr.

Tre tips, når du skal købe en hue

Kan man få en hue, der ikke klør og kradser? Ja, det kan du godt, selvom det naturligvis er forskelligt fra person til person. Som udgangspunkt bør du gå efter et blødt og temperaturregulerende garn af naturmaterialer som eksempelvis merino- og alpacauld – eller af bambus. En blanding af uld og silke eller er også meget behageligt mod huden. Garn til huer deles normalt op i to kategorier natur og syntetisk:

  • Natur: Uld varmer allerbedst – men det køler faktisk også i varmen, fordi uld meget åndbart. Mange synes dog, at uld kan kradse. Bambus, tencel og andre “træfibre” er også naturmaterialer, som kommer tæt på uldens gode egenskaber – uden at kradse ret meget.
  • Syntetisk: Akryl, polyamid og andre syntetiske materialer holder sjældent varmen særligt godt. De syntetiske materialer kradser mindre, men dit hår kan blive helt elektrisk og stå ud til alle sider, når du tager huen af.

Hos Rito.dk har de også skrevet lidt om garn, der ikke kradser

Når du skal have huen på under løbeturen, vandreturen eller i træningscenteret, så bør den være i et åndbart materiale – ellers er der risiko for, at den begynder at lugte.

En hue til løb og vandreture bør være tynd, let og åndbar, da den kan være en god beskyttelse mod vinden, selvom det er varmt. Desuden kan den nemt være i en lomme, når du ikke har brug for den. Hvis den sidder godt til, mindsker du risikoen for, at den glider af undervejs.

  • En hue til jagt skal helst have en kraftig farve, så du er let at se for de andre jægere i skoven.
  • En løbehue i en kraftig neon-farve og gerne med reflekser er mere trafiksikker. Dit hoved er det højeste punkt, og derfor er det også lettest at få øje på for bilisterne, når du har sat ekstra kulør på toppen.
Annonce