Induktionskomfur

Filtrer
Produktegenskaber
Strømforsyning
Mål

200+ produkter

Sorter efter popularitet
Induktionskomfur AEG CIB6662BBW Hvid
Populær

AEG CIB6662BBW Hvid

InduktionskomfurBredde: 60cm

8.999 kr.
INDUKTIONSKOMFUR

Almindelige spørgsmål

En induktionskogeplade er en kogeplade, der opvarmer gryder og pander ved hjælp af magnetisme, som skaber varme i gryder og pander via vibrationer. Det betyder, at det altså er selve panden eller gryden, der opvarmes, og ikke den plade, som gryden står på.

Et induktionskomfur er det klassiske køkkenmøbel, der kombinerer ovn og en induktionskogeplade. En fritstående induktionskogeplade er præcis, hvad det lyder som, nemlig en kogeplade uden ovn, der placeres i selve køkkenbordpladen.

  • En induktionskogeplade opvarmer maden hurtigere og med mindre energi sammenlignet med et klassisk komfur med masseplader eller en glaskeramisk kogeplade. Sammenlignet med et komfur med masseplader er en induktionskogeplade ca. 40 % hurtigere til at koge en liter vand. Gryderne kan meget hurtigt varmes op, og der går mindre energi til spilde.
  • Temperaturen kan reguleres meget hurtigt med induktion. Risikoen for at du kommer til at lade noget koge over eller brænder noget på ved et uheld er mindre.
  • En induktionskogeplade bliver heller ikke så varm som andre typer komfurer, hvilket minimerer risikoen for at brænde sig, hvilket er særligt godt, hvis der er børn i familien.
  • Induktionskogeplader er også meget nemme at holde rene. Den glatte og blanke glasoverflade gør dem nemme at tørre af. Da kogepladens overflade heller ikke er så varm som et traditionelt komfur, er det meget nemmere at tørre det, der er kogt over, af, uden at det brænder fast.
  • Hvor mange kogezoner du har brug for. Det normale er fire, men der findes også modeller med flere zoner og modeller med helt fleksible zoner.
  • Hvor mange varmeniveauer du kan vælge mellem. Det er en fordel at kunne justere varmen i små trin for at finde den ideelle temperatur.
  • Designet. Kogeplader fås både med eller uden kantbeskyttelse. Uden kantbeskyttelse er designet mere minimalistisk og lidt lettere at tørre af, men kanten er sart og kan nemt knække eller flække, hvis du taber noget på den.
  • Andre funktioner. Induktionskogeplader/-komfurer har en række andre funktioner. Automatisk slukning ved overophedning, timer, børnelås, LED-lys som viser, hvilke zoner der er tændt, og hvor varme de er m.m. Overvej, hvad der er vigtigt for dig, så du ikke betaler ekstra for funktioner, du ikke kommer til at bruge.
Annonce