Gamingmus

Logitech
Logitech
Filtrer
Produktegenskaber
Information om bæredygtighed
Mål

69 produkter

Gamingmus Logitech G502 Hero
100+ overvåger

Logitech G502 Hero

Optisk

333 kr.

4,7

Tre tips, når du skal købe gamingmus

Dit spil har stor indflydelsen på de funktioner, som du bør fokusere på med din mus.

  • FPS. Spiller du meget First Person Shooter (som CounterStrike, Valorant eller Overwatch), så er præcision, hastighed og ergonomi det vigtigste. Vælg en mus med en opløsning på mindst 3000 DPI og en høj hastighed (IPS). Musen må gerne kunne tilpasses med eksempelvis vægte for den helt rigtige pasform.

  • MMO. Hvis du er mere interesseret i MMORPG (Massively Multiplayer Online Role Playing game) som World of Warcraft, så kan det være værd at investere i en mus med mange sideknapper. Knapperne kan programmeres til hurtigt at fyre dine mest brugte hotkeys og kommandoer af.

  • MOBA. Er Multiplayer Online Battle Arena spil som League of Legends eller DOTA din favorit, så er en mellemting sikkert, hvad du har brug for. Vælg en mus med en del knapper, uden at gå på kompromis med præcision eller fornemmelse i hånden. En mellemting passer også til dig, som spiller mange forskellige spil.

DPI (Dots per inch) henviser til, hvor mange pixels markøren bevæger sig over, når du bevæger musen. Hastigheden betegnes IPS (Inches Per Second). Eftersom der findes flere pixels på større skærme, så bør du have en mus med højere DPI og IPS til de store skærme - og omvendt.

Trådløst lyder altid smart – men det kan drille. Med en ledning løber du ikke tør for batteri midt i spillet. Du får også en stabil forbindelse med mindre sandsynlighed for lagging mellem musen og computeren. Og så er musen med ledning sikkert lidt billigere.

Her har Sharkgaming skrevet mere om gamingmus.

GAMING-MUS

Almindelige spørgsmål

I modsætning til en almindelig computermus er gaming-mus designede til spil. For eksempel betyder en højere DPI (dots per inch), at gaming-musen kan læse bevægelser hurtigere end en standardmus. Gaming-mus er også designede til at give din hånd et bedre greb, så du kan få den bedst mulige præcision i spillet.

  1. Trådløs vs. kablet. Fordelen ved en trådløs mus er, at du får stor frihed og slipper for at have en ledning, der er i vejen. Fordelen ved en kablet mus er, at du ikke behøver at bekymre dig om, at batteriet løber tør for strøm.
  2. Klogreb vs. håndfladegreb. Forskellige mus passer til forskellige greb. Klogreb betyder, at du holder musen med en klohånd, dvs. at din håndflade ikke rører musen. Håndfladegreb betyder, at du holder hele din hånd mod musen. Det plejer at fremgå af specifikationerne, hvilken mus der er bedst egnet til hvert greb.
  3. WoW vs. CoD. Forskellige mus egner sig bedst til forskellige spil. I et FPS-spil som Call of Duty kan du bruge en mus med færre knapper, mens du i spil som World of Warcraft kan have gavn af en mus med flere programmerbare knapper.

Det afhænger af, hvad du leder efter, det vil sige, om du vil have en trådløs eller kablet mus, hvilket greb du vil have på musen, og hvilken type spil du vil spille. Dit budget spiller naturligvis også ind. Læs gerne vores guide om, hvad du skal overveje, når du vælger en gaming-mus.

Annonce
  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os