30 produkter
Undersøg først, hvordan du vil hente dine bøger. Der er ofte en indbygget boghandel i en e-bogslæser:
Køb. Hvis du læser mest på engelsk, rækker producentens egen boghandel langt, og her er Amazon ganske svær at slå på de fleste titler. Hvis du derimod køber fra danske boghandlere, så skal tabletten understøtte Adobe DRM.
Gratis. Biblioteket er en fantastisk kilde til fysiske bøger, men de er ikke friske på at låne dem ud digitalt til en e-bogslæser. Her kan du læse, om E-reolen understøtter E-bogslæsere. Men der findes gratis sider som Project Gutenberg.
De billigste e-bogslæsere har ofte tilstrækkelig funktionalitet og batteritid til de fleste behov. Går du op i pris, bliver skærmen en smule større og lidt mere højopløst, men det er næppe livsvigtigt.
Dyrere e-bogslæsere kan være vandbestandige, hvilket kan være praktisk, hvis du læser i badet. Understøttelse af lydbøger dukker også op, men det håndteres i alle tilfælde bedre på din telefon, så køb ikke en e-bogslæser baseret på et behov for lydbøger.
Uanset om du selv syr en enkel pose eller køber producentens officielle cover, er netop et cover noget, som vi slet ikke kan anbefale nok. Tabletten vil med stor sandsynlighed følge med dig overalt – så den skal beskyttes.
Nogle tablets understøtter pen og notater. Husk, at pennen ofte sælges separat, og at funktionen oftest findes i de allerdyreste tablets. Overvej blot, hvor vigtig pennen er.
E-bogslæsere fungerer ved at bruge det, der hedder “e-ink teknologi”. Det fungerer på den måde, at man har en masse mikrokapsler. DIsse mikrokapsler er sammensat af positivt-ladet hvide partikler og negativt-ladet sorte partikler. Ved at tilsætte positivt- eller negativt-ladet strøm, så får det partiklerne til at komme op til overfladen, og det er sådan, at en e-bogslæser “skaber” tekst.
Det dejlige ved det er, at partiklerne reflekterer lys i stedet for at udsende det, så man kan kigge på skærmen i længere tid og i vidt forskelligt lys, uden, at det bliver ubehageligt. Samtidig betyder det også, at du kan læse på skærmen i direkte sollys, hvilket er ret svært på, for eksempel, en telefon eller tablet.
Svaret her simplificerer processen en del, fordi man kunne snildt skrive en fire-fem sider om teknologien. Hvis du gerne vil vide mere, kan vi anbefale denne artikel. Bemærk, at siden er på engelsk
Der er enorm forskel på e-bogslæsere. Den, du bør vælge afhænger i store træk af, hvilke former for adgang du gerne vil have. For eksempel, hvis du overvejer en Amazon Kindle, så husk, at du er låst til Amazon’s service, hvis du vil have e-bøger.
Ja! eReolen har et stort udvalg af e-bøger, som man kan låne. Bemærk dog, at du skal have en e-bogslæser, der kan køre EPUB filer og Adobe’s DRM-program. De fleste e-bogslæsere på markedet understøtter begge, men det gør Amazon’s Kindle ikke, da Amazon kører deres eget system.
Hvis man ikke er til en dedikeret e-bogslæser, så kan man selvfølgelig også bare læse e-bøger på telefonen eller på en tablet. Bemærk dog, at grundet forskellen på skærmene på en e-bogslæser og en tablet, så vil du, på en tablet, kæmpe med det, hvis du forsøger at læse i direkte sollys. Men hvis du bare gerne vil smide dig i sofaen med en god e-bog, så kan en tablet snildt klare ærterne. God læselyst!