Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Løvsuger

(339)

Særligt om efteråret, hvor træerne smider bladene (også der, hvor vi ikke ønsker dem), kan det være hårdt arbejde at komme rundt i haven og få bladene samlet op. På græsplænen og terrassen kan man rive og feje bladene sammen, men under og mellem buske og stauder kan det være en næsten umulig opgave at få alle bladene samlet op, også selv om man kravler rundt. Med en løvsuger kan du komme ind overalt og suge bladene op. En løvsuger fungerer ligesom en støvsuger. De fleste løvsugere kan også bruges som en løvblæser, der blæser bladene væk. Nogle steder er det måske det mest hensigtsmæssige. Du kan få en elektrisk løvsuger/løvblæser eller en benzindrevet model. Med en løvsuger/løvblæser er det i hvert fald slut med at kravle rundt efter bladene. Populære mærker: Bosch løvblæser, Gardena løvblæser, Einhell løvblæser, Makita løvblæser, Black & Decker løvblæser.

...

Løvsuger - en støvsuger til haven

Lige så hyggeligt at det kan være at nusse om rosenbuskene og nippe planterne i drivhuset, lige så kedeligt kan det være at rive nedfaldne blade sammen og derpå komme de store bunker i affaldssække, som skal køres på genbrugspladsen. Med en løvsuger bliver denne møjsommelige del af havearbejdet lidt nemmere. Løvsugere er essentielt en slags havestøvsugere, der suger gamle blade og andet haveaffald op. Løvet samles i en pose, som man efterfølgende kan tømme på samme vis som en støvsugerpose. En løvsuger drives af en lille motor.

Løvsugerens motor drives enten af benzin eller af el. På nogle modeller har du mulighed for at omstille fra sugning til blæsning, så løvsugeren også er i stand til at blæse bladene sammen. Det er en handy funktion til for eksempel stenbede eller gårdspladser med grus, hvor du ikke vil have, at der ligger nedfaldne blade, men ikke kan suge bladene op uden at få småsten med i købet. At suge småsten op ødelægger nemlig på sigt løvsugeren.

Har du en større plæne eller have, er den en fordel at bruge en løvsuger fremfor at rive løvet sammen og fylde det i affaldssække. Du belaster ikke din ryg ved at bruge en løvrive, og du skal ikke bukke dig hele tiden. På markedet findes også løvsugere på fire hjul, som du ikke skal bære på kroppen.

Det kan være en god idé, hvis du har rygproblemer, eller hvis din have er så stor, at du skal bruge løvsugeren i længere tid ad gangen. Du kan i havecentre og byggemarkeder købe løvsugere i forskellige prisklasser. Jo flere funktioner og kraftigere motor, jo dyrere er løvsugeren som regel. Det kan være mange penge at sætte i en havemaskine, som du reelt kun bruger en eller to gange årligt, men den kan være investeringen værd, hvis den sparer dig for mange timer med rygsmerter efter en hård omgang løvrivning.

Filter1

Vis