Løvsuger - Komposteringsfunktion Havemaskiner(16)

Løvsuger med komposteringsfunktion

Når bladene falder om efteråret, står haveejeren med et problem. Bladene, der var så smukke, da de sad på træerne, ligger nu og fylder op i haven og på alle øvrige udeområder. Gratis energi, som træerne har produceret i løbet af året, og som det ville være godt at kunne udnytte i komposten.

Ofte giver vi måske op; river bladene sammen og anvender dem som vinterdække. I virkeligheden kunne vi få meget mere ud af dem ved at udnytte den energi, træerne har ophobet i løbet af sæsonen. Med en løvsuger med kværn er det let og enkelt at gøre.

Hvad er en løvsuger med kværn?

Løvsugeren med kværn har hele tre forskellige funktioner. Dels er det en kraftig blæser, der hurtigt kan samle bladene i fornuftige bunker. Faktisk har nogle af løvsugerne en blæsekraft, der er mere end dobbelt orkanstyrke, så det går hurtigt med at få bladene i bunker, som man kan arbejde videre med. Løvsugeren er også en kraftig støvsuger, der kan suge bladene op med et volumen på op til 1000 kubikmeter i timen.

Løvsugerens kværn

Og endelig, og det er det vigtige her, så har disse løvsugere netop en kværn, der hurtigt og effektivt kværner bladene, så de reelt kan anvendes i komposten. Med en opsamlingspose med en stor volumen kræves der ikke så mange ture til og fra kompostbeholderen. Din kompost bliver fuld af gode bladstykker, der er med til at skabe en virkelig god kompost.

På denne måde lykkes det at bevare den ophobede energi fra træerne, så den næste forår kan gives tilbage til haven som næring for grøntsager eller blomster. Med en løvsuger med kværn bliver det pludselig en fornøjelse at samle blade, og du ender med en oplevelse af, at der ikke er blade nok!

Filter2

Vis
Log ind
Bliv medlem