Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik
  1. Fejemaskine - Selvkørende

Fejemaskine - Selvkørende

Carl N·Kategoriansvarlig for Havemaskiner

Stort udvalg af fejemaskiner

Det danske vejrlig byder på lidt af hvert, ofte endda meget af hvert. Uanset årstiden skal der gode redskaber til, når fortovet skal holdes rent og farbart. Havegange, parkeringsplads, osv. – det hele kræver ikke bare knofedt, men tillige hjælpemidler af kvalitet, når sne, blade, sand og grus, jord og blandet snavs skal fjernes. En god fejemaskine er her uvurderlig. Og den gode fejemaskine skal vælges med omhu.

Vælg fejemaskine efter behov

Hvad skal fejemaskinen kunne? Ja, den skal selvfølgelig kunne feje, men skal den kunne feje både sommer og vinter, forår og efterår?

Skal fejemaskinen bruges først og fremmest til snerydning, eller skal den snarere kunne klare de nedfaldne blade om efteråret? Hvor stort et areal skal maskinen holde rent – snakker vi om din egen private indkørsel, eller drejer det sig om et større parkeringsanlæg foran sportspladsen? Den rigtige fejemaskine vælges efter behov, hvor også ekstraudstyr til maskinen er vigtigt.

Fejemaskinens bredde er af interesse

De fleste fejemaskiner nu om dage har en kraftig motor oftest med 5 hk, hvilket er tilstrækkeligt til at klare de fleste jobs med at rydde og rense fortove, stier, osv. Men fejemaskinerne varierer gerne i bredden, hvorfor det kan være en god ide at overveje, om man er bedst tjent med den bredest mulige version – til rydning af større områder, eller om man er bedre stillet med en smallere variant – så man er sikker på at kunne rundt, mellem og igennem buske, træer og andre forhindringer.

En del maskiner har en fleksibel kost, som kan drejes i forhold til terrænet, også denne side af sagen er værd at overveje.

Ekstraudstyr er en nødvendighed

Når først den rigtige fejemaskine er valgt, gælder det om at vælge det nødvendige ekstraudstyr. Her findes en bred vifte af redskaber, som ofte hver især vil lette arbejdet betragteligt. For eksempel kan en såkaldt ”opsamler” til at montere på fejemaskinen være en klar fordel, sådan at man med det samme for samlet affaldet på ét sted. Opsamleren forhindrer desuden, at småsten kastes ud til siderne, og man får dermed samtidig en vis sikkerhed under brug.

Et andet eksempel på smart ekstraudstyr kan være en centrifugalspreder, der om vinteren kan anvendes til at sprede salt og grus, mens den om foråret er velegnet som såmaskine. Men som for fejemaskinen gælder det også for ekstraudstyret, at man bør vælge omhyggeligt efter behov.

Populære søgninger i Fejemaskine