Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Få pulsen op på et løbebånd

Et løbebånd er en maskine, hvor folk kan gå eller løbe uden at bevæge sig ud af stedet. I maskinen sidder en motor, der trækker et bredt gummibånd rundt. Hastigheden på båndet bestemmer, hvor hurtigt man bliver nødt til at bevæge sig. Hvis båndet bevæger sig hurtigere, end man kan løbe, kan man falde af løbebåndet. Derfor har et løbebånd som regel en nødstopknap. Et godt løbebånd må have en god motor og en god, ensartet belægning. Belægningen må ikke være for blød og skal føles naturlig.

Maskinen har også et elektronisk display med en computer. Her kan man indstille rammerne for sin løbetur. Man kan bestemme længden af sin tur. Man kan bestemme stigningen på løbeturen. Man kan vælge mellem forskellige forprogrammerede løbeture, som varierer i stigning og intensitet. Ofte kan man også aflæse sin puls, sit kalorieforbrug eller hvor mange watt, man buger under sin løbetur. Mange professionelle løbebånd har også monteret en tv-skærm. På den måde undgår man at kede sig under et langvarigt træningspas.

Løbebåndet er standardudstyr i alle motionscentre. Løbebåndet er en perfekt måde at holde sin løbetræning ved lige hen over vinteren. Man undgår kulde, mørke, blæst og dårligt vejr. Men mange mennesker kommer til at kede sig, hvis de kun træner på løbebånd. En lang løbetur i et ensartet tempo med en ensartet stigning kan godt føles monoton. Så kan man variere sin træning. Man behøver ikke kun at løbe på et løbebånd. Man kan også gå eller lunte. Løbebåndets hastighed kan indstilles fra den langsomste slentretur til en god, hurtig spurt. Derfor er løbebåndet også et godt redskab til intervaltræning.

Løbebånd fås selvfølgelig også til private. Men løbebånd kræver en del mere vedligeholdelse end det meste andet motionsudstyr. Det er også dyrt. Derfor skal man se sig ekstra godt for, inden man køber et løbebånd og stiller det op derhjemme.

Filter1

Vis