41 produkter
En wok i rustfrit stål tåler alle typer redskaber. Den tåler også sæbe og måske en tur i opvaskemaskinen. Rustfri stål er ikke magnetisk, så det virker ikke på induktion – med mindre der er en kerne af magnetisk stål.
En wok af støbejern og kulstål er magnetisk og byder på en optimal varmefordeling. Derfor er også en optimal wok til induktion og alle andre komfurtyper. Denne type tåler normalt alt fra ovn til bål og grill. Men opvaskemiddel og iblødsætning bør undgås – varmt vand og knofedt er vejen frem.
En wok af aluminium vejer minimalt og er nem at håndtere., men ulempen er, at materialet ikke kan opvarmes til lige så høje temperaturer som wokpander i andre materialer.
En wok med låg giver mindre sprøjt og holder på varmen
Wokpander også i forskellige størrelser. De fleste modeller passer på almindelige kogeplader, da diameteren på wokkens bund ofte ikke er så forskellig fra model til model.
Non-stick belægning er blevet populært. Belægningen gør det sværere at brænde maden på, og gør det lettere at få wokken ren. Belægningen kan være af teflon eller keramisk.
Ulempen ved teflon og anden plast er, at du ikke bør bruge en pande med en beskadiget belægning. De kan også være mere følsomme over for meget høje temperaturer.
Wokpander uden belægning er ofte fremstillet af støbejern. Med tiden dannes et “non-stick” lag af sig selv, derfor må du ikke bruge sæbe på panden. Men skulle det ske, så kan du selv gøre wokken god igen.
Madens verden har fået en ekspert til give tips til at bruge en wok.