Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Beton - Herregårdssten

De populære Herregårdssten

Herregårdssten er en af de mest populære belægningssten i Danmark – det er den klassiske sten til terrassen, gangstien eller indkørslen. Og det er der mange gode grunde til. Det er en meget robust sten, der kan holde til det meste, også presset fra biler i indkørslen.

Den er nem at lægge. Den er vejrbestandig og kan holde til det omskiftelige danske vejr med regn, slud, sne og kulde. Og så har den et tidløst neutralt udseende, der kan passe ind de fleste steder, og som ikke lige går af mode.

Den meste brugte herregårdssten er den grå sten, og der fås flere grå varianter, men herregårdssten fås også i røde, gule eller brune farvetoner eller helt i sort, hvis man foretrækker det. Det er også populært at vælge et miks af flere forskellige farver. Herregårdssten findes altså i så mange forskellige varianter, at alle kan finde en, der passer til lige netop deres have og omgivelser. Se udvalget i dit lokale havecenter.

En herregårdssten måler typisk 14 x 21 cm og fås i varierende tykkelser. Den har et lidt rustikt udseende på grund af de slåede (eller rumlede) kanter.

Nemme at holde

Herregårdssten, der også er kendt under navnet holmegårdssten, kan lægges i mange mønstre, både de traditionelle mønstre og mere utraditionelle mønstre. Man kan også kombinere med andre herregårdssten i kontrastfarver og andre formater, hvis man vil skabe en anderledes og kreativ løsning.

Man kan for eksempel også kombinere med lys lagt mellem stenene og på den måde skabe en flot effekt. Mulighederne er mange – det er bare fantasien og brolæggerens evner, der sætter grænserne.

Herregårdssten er nemme at holde. Hvis man vil gøre noget ekstra for sine herregårdssten, så de holder sig flotte i mange år, skal de rengøres med fugesand – gerne to gange om året, forår og efterår. Inden da er det en god idé at have fjernet mos og alger fra stenene.

Populære søgninger

Log ind

Bliv gratis medlem

Ikke medlem? Bliv medlem