Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Maling

1000+ produkter
Sorter efter popularitet

Relaterede butikstilbud

Profilbillede
Christian Johansson·Kategoriansvarlig for Maling

Maling til gulv, loft, vægge og mere til

Maling er en arbejdsdisciplin, som de fleste prøver kræfter med i løbet af deres liv. Fra den første lejlighed til det første børneværelse bliver malerpenslen svunget flittigt i de danske hjem. Det er blevet lettere og sundere at male derhjemme. Blandt andet kan man nu købe miljøvenlig vægmaling, som både skåner miljøet og tager hensyn til børn og allergikere, som kan opholde sig i de nymalede rum uden risiko for deres helbred. Og så kan man få miljøvenlig maling i mange farver.

Udover et stort udvalg af miljøvenlig maling, kan du også anskaffe dig alt det udstyr, som dit hjerte begærer og som giver dig et perfekt malerresultat – første gang. Men for at forstå, hvad maling er, bliver vi nødt til at dykke ned i de enkelte bestanddele.

Malingens enkelte bestanddele

Maling består af opløsningsmiddel, bindemiddel, pigment, fyldstof og additiver. Opløsningsmidlet kan være vand, terpentin, xylen og lignende, mens en større eller mindre del af malingen består af bindemiddel som, populært sagt, binder malingen sammen. En anden betydelig bestanddel i maling, er pigmenterne. Et højt pigmentindhold er, sammen med fyldstofferne, med til at sikre en god dækkraft.

Nogle additiver kan være tilsat for at hindre, at der dannes skind eller for at konservere, så malingen ikke rådner. Nogle additiver kan gøre malingen mere tyktflydende, så den ikke løber, mens andre kan sørge for, at malingen tørrer så langsomt, at der ikke dannes striber efter penslen. Der kan endda tilsættes additiver, der ændrer malingens lugt.

Flotte vægge, nydelige lofter og smukt træværk – så kan du næsten ikke komme udenom maling og lak. Hvis du køber miljømærket maling og følger vejledningen på bøtten, så kommer du langt med hensyn til at beskytte dig selv og dine omgivelser. Men der er også andet, du kan gøre. Du kan vælge produkter mærket med Svanen eller Blomsten. Så kan du være sikker på, at det både er miljø- og helbredsvenligt.