Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Få varme og æstetik med en biopejs

Biopejse har to overordnede funktioner: Varme og æstetik. Producenterne lægger stor vægt på det æstetiske design, hvor pejsen giver os mulighed for at nyde synet af de levende flammer i en smukt designet ramme. Biopejsene er lavet af smukke materialer som glas, stål og keramik.

Begrebet biopejs dækker over et stort spænd af enheder med en biobrænder til bioethanol – fra den lille hyggelige bordmodel, som har næsten samme funktion som en lysestage med stearinlys til den helt store model, som i design minder om en rigtig pejs eller brændeovn.

Nem betjening af en biopejs

Fælles for alle typer biopejse er, at de er lette at håndtere. De kræver ingen form for installation, de skal ikke tilsluttes en skorsten, og alle modeller med undtagelse af de væghængte pejse er mobile og kan anbringes ude eller inde efter behov.

Betjening af en biopejs består alene i at fylde bioethanol i pejsens brændkammer, og så er den klar til brug. Når der ikke er behov for tilslutning til skorsten, er det fordi afbrænding af bioethanol ikke danner røg eller sod. Der bruges naturligvis lidt ilt fra luften, som når du har tændte stearinlys, så det er en god ide at lufte ud jævnligt, med mindre rummet allerede er godt ventileret.

Forskellige typer biopejse

Har du brug for at skabe en hyggelig stemning med levende flammer lige der, hvor du sidder, eller flere steder i et større rum, er den mindre biopejs som bordmodel et godt valg. Der er mange design at vælge imellem, som har det overordnede formål at være dekorative. De brænder med en lille flamme, som kun giver lidt varme fra sig.

Biopejs som gulvmodel findes i både små og store udgaver. Betegnelsen kan være både biopejs, biokamin og bioovn. Som gulvpejs kan du få små lette pejse til indendørs eller udendørs brug med lille varmekapacitet men til gengæld høj dekorativ værdi. En mulighed er også at lave et display med flere størrelser biopejse med de smukke levende flammer. Hvis dit ønske går i retning af en erstatning for en rigtig pejs eller brændeovn, kan ønsket opfyldes med en af de helt store gulvpejse.

Se også på varmekapaciteten

Varmekapaciteten er ved de store pejse væsentlig. For de største modeller er der tale om, at rumtemperaturen kan hæves flere grader med et brændkammer til f.eks. 2,75 liter bioethanol og en brændetid på ca. 6,5 timer. Effekten ligger typisk mellem 2 og 4,5 kW varme – nok til opvarmning af et rum på omkring 40-60 kvm.

Biopejs som vægmodel er beregnet til at hænge op på en væg – eller du kan flytte den mellem flere vægge, da der ikke er behov for anden installation end ophænget. Ligesom gulvmodellerne findes vægmodellerne også i mange størrelser og design. Det er dit ønske om både varmekapacitet, den æstetiske værdi og mobiliteten, som kan ligge til grund for dit valg af vægpejs.

Biopejs som indsats i din eksisterende pejs er en løsning for dig, når du gerne vil slippe for arbejdet med brænde, aske, rengøring m.m. Indsatserne fås i færdige størrelser eller tilrettet efter dimensionerne i netop din pejs.

Filter1

Vis