3D TV(67)

3D

3D er noget, der har 3 dimensioner (længde, højde, bredde). Altså er 3D TV et TV, der kan bruge 3D-teknikken til fremvisning. På den måde kan disse 3DTV’er skabe en realistisk tredimensionel fremvisning af billeder i bevægelse.

Den grundlæggende teknik ligger i at få hvert øje til at se forskellige billeder. Dette kan gøres med 3D-briller, der vil filtrere de to forskellige billeder, så hvert øje ser det rigtige billede. Men det kan også gøres uden briller ved at splitte lyskilden op i to, så billederne på den måde vil blive delt.

Desuden er der forskel på, om TV’et indeholder aktiv eller passiv 3D-teknologi. At et TV indeholder aktiv 3D vil sige, at man skal have nogle særlige briller, som passer til fjernsynet. Her er det brillerne, der aktivt skifter for, hvilket øje man ser med, så billederne sammensættes på en sådan måde, at hjernen opfatter det som tredimensionel dybde. Den passive 3D-teknologi går ud på, at man bruger et par almindelige 3D-briller, som man kender dem fra for eksempel biografen, og billedet på skærmen vil dermed sammensætte billederne, så det fremstår tredimensionelt. Passiv 3D-teknologi har de fordele, at der ikke kommer flimmer, man bruger lette, billige og batterifri briller, og de er lettere mod øjnene. Ulemperne ved det er, at opløsningen bliver halveret, og dette kan påvirke 2D-billedkvaliteten. Aktiv 3D-teknologi har derimod de fordele, at billedet vil være i full HD-opløsning, det er billigt at integrere, og det har ingen effekt på 2D-billedkvaliteten. Det er derimod en ulempe, at brillerne er dyre, tunge og kræver batterier, og desuden risikerer man flimmer, og det kræves, at brillerne og TV’et synkroniseres.

Filter1

Vis
Log ind
Bliv medlem