20 produkter
UVA: 95 % af de UV-stråler, der når os, er UVA-stråler. Med UVA-stråling øges risikoen for at blive ramt af hudkræft, men den er også en af skurkene bag hudens aldring. UVA-stråler gør huden mindre elastisk, kan give soleksem og pigmentpletter.
UVB: 5 % af de UV-stråler, der når os, er UVB-stråler, og det er dem, der giver os farve og dermed også forbrændinger. Risikoen for hudkræft stiger, når du brænder din hud i solen.
Skum, lotion, spray, spf-vand – mulighederne synes uendelige på hylden med beskyttelse mod solens skadelige stråler:
Solmousse eller -skum minder om hårmousse i konsistensen og plejer at være populært blandt børnefamilier. Skummet er let at påføre og dosere, og mange af dem er vandafvisende.
Solcreme og sollotions er den klassiske variant. En creme er lidt fyldigere og tykkere i konsistensen end en sollotion. Lotions er mere flydende. Der findes også gellotions, som er lidt mindre flydende end en sollotion, men stadig har en let konsistens og er nem at påføre.
Solspray og -vand (solar water) er produkter i helt flydende form. De er nemme at påføre, da de sprayes på. Men de er svære at dosere rigtigt, da det kræver en stor mængde, for at opnå den rigtige beskyttelse. Derfor bør du påføre flere lag, når du bruger solspray eller -vand.
Kræftens Bekæmpelse står bag solkampagnen, hvor du blandt andet kan se den her video om, hvordan du vælger solcreme.
Selvom du ikke har tænkt dig at bade, plejer vandafvisende produkter at sidde bedre. Hvis du skal være på stranden og bade meget, så anbefales det at smøre dig løbende med solbeskyttelse for at opnå korrekt beskyttelse – også selvom solcremen er vandafvisende.