Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Digital SLR

200+ produkter
Sorter efter popularitet
Ebba Tamm·Kategoriansvarlig for Digitalkameraer

Digital SLR

SLR er en forkortelse for udtrykket ”Single Lens Reflex”, men i daglig tale bruger man oftest begrebet spejlrefleks i stedet, selvom det er to udtryk for det samme. Digital SLR betyder bare digital spejlrefleks.

At have spejlrefleks betyder i praksis, at det du ser igennem okularlinsen på dit digitalkamera er præcis det, som linsen ser. Du ved altså præcis hvilket billede du får, idet du trykker på knappen. I en lidt forenklet udgave drejer SLR sig om, at et spejl viser i okularet, hvad linsen ser, og i det du trykker for at tage billedet, flytter spejlet sig, så billedet kan tages.

Fordelen ved kameraer, der benytter sig af denne teknik er, at du får det resultat du ser og billedet bliver taget virkelig hurtigt, så du har en bedre sandsynlighed for at nå at fotografere ting, der bevæger sig, fordi de processer kameraet skal gennemføre går stærkere med denne teknik.

Et almindeligt kompaktkamera, som er det, de fleste bruger, er simpelthen bare lidt længere om at finde fokus og tage billedet end et kamera, der benytter sig af digital SLR. Det er også en stor fordel, at man kan købe nye objektiver til sit kamera, så objektivet passer til den type billeder man ønsker at tage, om det så måtte være portrætter, makrobilleder eller noget helt andet.

Spejlreflekskameraer er oftest markant tungere, større og dyrere end almindelige kompaktkameraer, men hvis man først bliver grebet af at fotografere med spejlrefleks er det svært, for ikke at sige umuligt, at få lyst til at gå tilbage til et lommekamera.