GPS Digitalkameraer(85)

GPS i digitalkamera

Med en GPS i dit digitalkamera registreret din position, idet du tager billedet med kameraet. Når du kommer hjem, kan du dermed se, hvor og hvornår du har taget billederne. Billederne bliver plottet ind på et kort, hvorved du får en enkel oversigt over, hvor du har taget billederne.

Dette kan være fordelagtigt, hvis du står i en situation og skal fremvise jeres ferie og de steder, I har været. Hvis du optager en billedserie, mens du eksempelvis er ude at gå, kan du med Google Earth se hele din gåtur. Det er desuden vældig smart, hvis du på en bilferie sydpå tager mange billeder gennem bilruden eller på de rastepladser, I besøger. Det er til tider rigtigt svært at huske, hvor billederne er taget, men med GPS i digitalkameraet er det ikke et problem.

Det er ikke kun en fordel for de ferierejsende at have GPS i sit digitalkamera. Det kan også bruges i et professionelt øjemed, hvis en parkeringsvagt eksempelvis skal registrere, hvor en bil er parkeret på et bestemt tidspunkt.

Når du uploader dine billeder på din PC eller Mac, vil billederne være noteret med et tidspunkt og en placering. Dette gør hvert enkelt billede unikt, men det sikrer samtidig en meget nem brug af digitalkameraet og dets GPS.

Flere af digitalkameraerne med GPS har også en logfunktion. Det betyder, at de ikke kun registrerer, hvor du er, mens du tager billedet, men også registrerer hele din rejse. Du kan altså på denne måde se, hvis du f.eks. har været ude af omveje. Med GPS og dens logfunktion kan du altså genleve hele din ferie.

Filter1

Vis
Log ind
Bliv medlem