16 produkter
Tro det eller lad være, men det er faktisk muligt! Det er dog relativt besværligt… Du skal bruge en grillpande, godt med olie, og så skal du være forsigtig med, hvor meget af dejen, du hælder på af gangen. Jo mere dej, des længere tid tager det, men jo længere tid, der går, des større er chancen for, at dejen også brænder fast.
Det kræver lidt øvelse, men det kan godt lade sig gøre!
For at gøre et vaffeljern rent, så skal du først trække stikket og lade det køle af. Herefter er det smart at rengøre med køkkenrulle, for at fjerne resterende dej. Når det er gjort, så tager du en fugtig klud (ikke våd, kun fugtig), og lige kører henover de sidste rester. Derefter er det bare et stykke køkkenrulle igen for at sikre, at jernet er tørt - det var det!
Et vaffeljern bliver meget varmt. Der er en del varians, afhængig af hvilket jern, man har. Generelt set, så bliver de varme nok til, at man skal holde fingrene væk. Det skal også siges, at de vaffeljern, der bliver meget varme, typisk laver mere sprøde og gyldne vafler, hvorimod dem med en lavere temperatur laver mere blege og bløde vafler.
Næsten alle moderne vaffeljern har det, der hedder en “non-stick coating”. Det afhjælper præcis problemet. En non-stick coating kan dog ødelægges, hvis du bruger en metalspartel, så pas på du ikke får ridset overfladen, når du fjerner dine vafler. Hvis du ejer et vaffeljern, der ikke har non-stick coating, så bare husk at bruge godt med olie - det afhjælper også problemet.
Det bedste vaffeljern er det vaffeljern, som passer til præcis dine behov. I bund og grund er det store spørgsmål, du skal stille dig selv: Hvilken type vafler, vil jeg gerne lave?
Overvej især formen på vaflerne og om du skal kunne lave flere på én gang.