Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Sofa

400+ produkter
Sorter efter popularitet

Relaterede butikstilbud

Profilbillede
Hanna Vesterberg·Kategoriansvarlig for Møbler

Sofa

I næsten alle hjem står der en eller flere sofaer. En sofa er et siddemøbel med plads til mere end en person. Typisk vil den være polstret og beklædt med stof eller læder. Sofaen placeres ofte i en stue, enten alene eller i en sofagruppe med flere sofaer eller lænestole rundt om et sofabord. Sofaer bruges til at sidde i, enten når man drikker kaffe og taler sammen, når man læser bøger eller når man ser fjernsyn. En divan er en sofa uden armlæn til at ligge på, en ottoman er en bredere divan, mens en chaiselong er en sofa uden ryglæn, men med støtte eller forhøjning i den ene side.

Sofaer af alle typer findes i forskellige størrelser. Det almindeligste er sofaer til to eller tre personer, men de fås også som 2 ½ personers og i lange varianter, hvor der kan sidde fire eller endnu flere. Desuden produceres der mange hjørnesofaer, samt modulsofaer, hvor man selv kan sammensætte forskellige elementer præcis som det passer i ens hjem. Sofaer fås som stof- eller lædersofaer med beklædning på hele sofaen, dog eventuelt uden beklædning på en bagside, der alligevel skal stå op ad væggen. De fås også som tremmesofaer, hvor selve sofaen udgøres af en rammekonstruktion, som der placeres siddepuder og rygpuder på.

Mange kendte danske møbelarkitekter har tegnet sofaer i forskellige udformninger, og der findes i det hele taget en mængde forskellige sofamærker, for eksempel den klassiske engelske Chesterfield-sofa. Prisen på sofaen afhænger både af kvaliteten af rammen og puderne og af prisen på det stof eller læder, der bruges som beklædning. Lædersofaer er ofte noget dyrere end stofbeklædte sofaer, men er til gengæld ofte meget holdbare og praktiske i brug. I nogle tilfælde er der mulighed for at vælge en bestemt sofamodel, og så få syet puder med netop den beklædning, man ønsker.