1. Hus og Have
  2. Hus
  3. Møbler
  4. Skabe

Garderobeskab

(15918)

Romantisk vitrineskab eller maskulint barskab?

Et skab er ikke bare et skab; de findes i så mange forskellige størrelser, former og farver, der alle gør noget særligt for dit hjem. Skabe bruges selvsagt til opbevaring. Egentlig er de jo geniale: Man kan fylde dem med al sit rod, når man får gæster, og de vil aldrig ænse, at skabene bugner med småt og stort, man ikke lige har fundet en særlig plads til.

Men da skabe er et møbel, har de selvfølgelig også en stærk visuel effekt for dit hjem, og det er derfor ikke helt ligegyldigt, hvilket du vælger. Nogle skabe kan synes meget store og klodsede, hvis de er placeret i et lille rum, mens de i et stort og lyst rum kan fremstå yderst elegante.

Hvilket skab passer til dit hjem?

Karlekammerskabet er en klassiker, og der kan være rigtig meget i, men det kan også virke meget mørke og dominerende i indretningen, hvis du ikke har alverdens plads at gøre godt med. Her kan det i stedet være oplagt at vælge et mindre skab, eventuelt i hvid, så det fremstår let og ikke dominerer rummet.

Skabe der hænger på væggen

Skabe står ofte på jorden, men det er også meget populært med dem, som kan hænges op på væggen. Disse giver luft i indretningen og er tilmed praktiske, når der skal støvsuges og gøres rent, fordi de ikke fylder gulvet ud og derfor gør det let at komme til nedenunder. Man kan købe flere små af dem og hænge dem i forlængelse af hinanden.

Bag lågerne kan man opbevare praktiske ting, som ikke er specielt sigende at se på, mens man ovenpå kan placere pyntegenstande, billeder af familien eller grønne planter. Således kan skabe altså også fungere som udgangspunkt for et dekorativt hjørne af en stue samtidig med, at de tjener et praktisk formål.

Skabe med glaslåger

Et vitrineskab skaber en fin og romantisk stemning med de gennemsigtige glaslåger. At det har glaslåger gør det mindre praktisk, men det betyder også, at det kan pynte på en helt anden måde end andre skabe. På hylderne kan du stille ting, som giver noget visuelt til rummet.

Det kan være smykker eller små betydningsfulde genstande, som du har med dig fra en rejse, men det kan også være det fine porcelæn, der pryder hylderne. Således tilfører skabet porcelænsservicen noget endnu mere eksklusivt, da det skaber et udtryk for, at servicen er til udstilling og kun benyttes til helt særlige lejligheder. Sådanne skabe indeholder desuden ofte også låger, som ikke er gennemsigtige, og her kan du derfor opbevare ting, som ikke behøver at vises frem.

Filter1

Vis
Log ind
Bliv medlem