1. Hus og Have
  2. Hus
  3. Møbler
  4. Skrivebord

Skrivebord Møbler

(3136)

Skrivebord

Et skrivebord er et bord man skriver ved. Det er i hvert fald den klassiske anvendelse, men i dag, hvor meget skrivearbejde foregår på computer, bruges skriveborde også til andre formål. Mange opfatter deres skrivebord som et arbejdsbord, hvor de udover forskellige former for papirarbejde også arbejder på computer, tegner eller udfører andre praktiske gøremål. Et skrivebord kan ganske enkelt bestå af en bordplade, der holdes oppe af fire bordben, to benbukke eller et understel.

I mange tilfælde vælger man at erstatte ben eller bukke i den ene side med en kommode, så man har opbevaringsplads til papirer og skriveredskaber. Bordet kan også være bygget som en samlet enhed, eventuelt med indbyggede skuffer eller andre opbevaringselementer under eller over bordet. Et skrivebord kan også fås som et hjørnebord, og der findes desuden computerborde, som er udformet med udgangspunkt i placeringen af en computer på bordet. Når man skal finde et skrivebord, er det vigtigt at vælge et i den rigtige størrelse. På den ene side skal det ikke fylde for meget i det rum, det er tiltænkt, på den anden side skal der være tilstrækkelig plads på bordet til de aktiviteter, det skal bruges til.

Hvis der både skal være plads til en computer, til små og store bunker af papir og til en holder til skriveredskaber, skal bordet have et relativt stort areal. Denne type effekter opbevares mest effektivt i skrivebordsskufferne eller i forskellige opbevaringssystemer, der kan placeres på eller under bordet, men det er svært at undgå, at de indimellem kommer til at optage plads direkte på bordpladen.

Hvis man ofte skifter arbejdsstilling eller har brug for et bord, der kan tilpasses forskellige brugere, kan det være en god ide at anskaffe et hæve-/sænkebord. Det giver mulighed for, at man automatisk kan justere bordets højde, og eventuelt også bordpladens vinkel.

Filter1

Vis
Log ind
Bliv medlem