Husvandværk Havetilbehør(33)

Få mere ud af regnvandet med et husvandværk

Vi tager i Danmark den stabile forsyning af vand til vores husholdninger for givet og overvejer endda sjældent det faktum, at vi har en sådan overflod af kvalitetsdrikkevand, at vi skyller vores toiletter og vasker vores tøj med det.

Det er en absurd situation for mange mennesker verden over, og det ville da også være ønskeligt, hvis det drikkelige vand primært gik til drikkelige formål. Udrikkeligt vand har vi jo også nok af f.eks. i form af opsamlet regnvand.

Et husvandværk gør det muligt at anvende regnvandet til toiletskyl, tøjvask, havevanding og meget mere. Det er godt for miljøet, og det er godt for din pengepung. Find husvandværket der passer til din husstand og din økonomi her på PriceRunner.

Få det bedste ud af skybruddene

Vi har, på det seneste, oplevet kraftigere og kraftigere skybrud, som har resulteret i regulære oversvømmelser, der i den grad ikke skåner villahuse og baghaver. Flere er derfor begyndt at tænke i regnvandsopsamlingsmuligheder i form af bassiner og cisterner, der ikke bare ville tage toppen af oversvømmelserne, men som faktisk ville stille én med en gratis vandreserve, der fint kan bruges i toilettet, i blomsterbedene eller i vaskemaskinen. Med et husvandværk bliver det nemmere, end man skulle tro, at koble det opsamlede vand til de relevante maskiner.

Tag et kig på din husstands mål

De primære specifikationer, som dit nye husvandværk skal opfylde, er den maksimale sugehøjde, den maksimale transporthøjde og den maksimale transportmængde, da disse ganske enkelt afgør, om maskinen kan bruges til din husstand eller ej.

Transportmængden måles i liter/timen og skal matche behovene for vandtilførsel for de maskiner, du ønsker at koble på systemet. Sugehøjden afgør, hvor langt nede din vandreserve kan ligge i forhold til maskinen, mens transporthøjden afgør, hvor højt maskinen kan føre vandet i huset.

De forskellige maskiners maksimale transportmængde kan du nemt overskue på PriceRunner, da den indgår i navnet på modellerne, f.eks. ”HW 4000” for en transportmængde på 4000 l/t. Vandværket er en fornuftig investering, der kan ende med at tjene sig selv ind.

Filter1

Vis
Log ind
Bliv medlem