Grensaks Haveredskaber(458)

Den klassiske grensaks, i folkemunde kaldet ørnenæb, gør beskæringsarbejdet betydeligt lettere. Har du mange træer og buske i din have, kan en grensaks være en stor hjælp, når de tykkere grene trænger sig på. Med gearudveksling bliver arbejdet mindre slidsomt, og du kan arbejde i længere tid ad gangen. Grensaksen fås enten i en amboltmodel eller en comfortmodel, som gør det muligt at nå de øverste grene uden at belaste musklerne. Med en stærk og kraftfult grensaks kan du klippe såvel tørre som mere våde og genstridige grene så let som ingenting, da klippeevnen alt efter vægt og model bliver øget op til 3 gange. En anti-klæbebelægning på klingen afhjælper, at planterester og blade bliver hængende på klingen efter brug, og den rette grensaks kan ganske enkelt revolutionere beskæringen.

...

Når træer og buske skal beskæres

De fleste haver rummer mindst ét træ og flere buske. Hvert enkelt træ eller busk har egne behov – afhængigt af alder, størrelse, struktur eller individuelle vækstsituation. For at imødekomme disse behov har du brug for det rette beskæringsværktøj, heriblandt grensakse. Til tyndere grene og kviste er en grensaks det bedste valg.

Moderne grensakse er designet ergonomisk, robust og benytter sig af en yderst moderne teknologi. De fleste grensakse på markedet er kendetegnet ved deres rene og ubesværede snit samt deres optimale kraftoverføring. Der findes særlige grensakse, som har det der lille ekstra inden for komfort og ergonomi. Disse modeller er stabile og lette, så arbejdet ikke bliver trættende og som skåner håndleddet.

Moderne grensakse benytter sig af et patenteret tandhjulstransmission, der er med til at understøtte et rent og kraftfuldt snit. Samtlige modeller er stabile og holder i lang tid – dermed opnår du sikkerhed for fremragende klipperesultater på langt sigt.

Elektrisk grensaks - et vidundermiddel

Vil du helt slippe for manuelt klippearbejde, er der heldigvis kommet mange håndredskaber på markedet, der gør tingene lettere – en af dem er en elektrisk grensaks. I forvejen er en grensaks uundværlig forår, sommer og efterår, en elektrisk grensaks er et vidundermiddel, når rosenbusken skal klippes og overskydende grene fra buske og træer skal skæres af.

En elektrisk grensaks kører på batteri, så den er let at håndtere. Den er især god til de lidt tykkere grene og beskæring af buske, men kan også bruges til blomster med kraftige stilke, som roser. Man skal dog huske at bruge de rigtige sakse til beskæring af tykkere grene, eksempelvis anbefales det ikke at bruge en grensaks til de helt tykke trægrene. Der er en hækkeklipper et bedre valg.

Hvis du har bøvl med dine hænder, men har en del havearbejde, så kan en elektrisk havesaks være et uundværligt redskab, da den klarer klipningen for dig, så du slipper for at lægge kræfter i og dermed undgår smerter i hånd og arm.

Filter1

Vis
Log ind
Bliv medlem