1. Computer & Software produkter
  2. Lagring
  3. Harddiske

Ekstern Harddiske(868)

Ekstern harddisk

Beskyt feriebilleder og virksomhedsdokumenter ved hjælp af en ekstern harddisk. Alle virksomheder har brug for at lave backup af deres digitale dokumenter, så de ikke går tabt ved for eksempel nedbrud på computeren. Men også private har som regel dokumenter på computeren, som de ville være kede af at miste. Det kan være familiebilleder, breve eller andet, og for at sikre dem er det nødvendigt at lave en backup på en ekstern harddisk.

Ekstra oplagringsplads

En ekstern harddisk kan også bruges som ekstra oplagringsplads. Hvis man ejer en ældre computer eller har flere dokumenter, end computeren kan klare, er det billigere at anskaffe sig en ekstern harddisk og flytte dokumenter over på den end at købe en helt ny computer med større harddisk.

Overførsel af dokumenter

En ekstern harddisk kan også bruges til at flytte dokumenter fra én computer til en anden. Harddisken tilsluttes computeren, og de ønskede dokumenter overføres til enheden. Herefter flyttes den eksterne harddisk over til modtager-computeren, og dokumenterne kan nu overføres. Som regel er en sådan ekstern harddisk udformet som en lille USB-nøgle, der er let at have med sig.

Vælg efter behov

Eksterne harddiske fås i mange størrelser og udformninger. Man skelner mellem bærbare harddiske og stationære harddiske, og de varierer meget i pris. Det skyldes, at harddiske fås med forskellig kapacitet og overførselshastigheder.

Hvis der kun er behov for at overføre mindre datamængder, kan det være, at en USB-nøgle er nok til at klare opgaven med oplagring, og det kan være en fordel, da den er mere mobil. Hvis harddisken på et tidspunkt bliver fyldt op, kan man så overveje at udskifte den med en harddisk med mere kapacitet. Er der derimod tale om store datamængder eller for eksempel video, er det nødvendigt med en større stationær harddisk.

Filter1

Vis
Log ind
Bliv medlem