1. Start
  2. Computer & Software
  3. Computer hardware
  4. CPUs

CPUs

Filtrer
Produktegenskaber

1000+ produkter

CPUs AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz Socket AM5 Box
500+ overvåger

AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz Socket AM5 Box

4,8

AMD Socket AM5

2.839 kr.
ComputerSalg
CompuMail
i 28 butikker
PROCESSOR

Almindelige spørgsmål

Man kan beskrive processoren som computerens hjerne. Den modtager signaler og kommandoer og sender dem videre til andre komponenter i computeren – næsten på samme måde som vores hjerner fungerer. Processoren er en af de vigtigste komponenter i computeren.

Du kan undersøge, hvor mange kerner eller f.eks. tråde din processor har ved at skrive "msinfo" i søgefeltet nederst til venstre på skærmen (Windows). Så får du en liste frem, og i systemoversigten (system summary) kan du finde processoren. Her kan du lade musen stå over teksten, og så vil der stå, hvor mange kerner/cores din processor har.

Processorer findes i mange forskellige formater og med forskellige fordele og ulemper, så det afhænger af dine behov, hvilken der er den bedste. En processor, der er bygget til let arbejde som at studere og surfe, vil klare disse opgaver godt, men hvis du f.eks. vil bruge den til gaming, vil det være sværere at få en god spiloplevelse. Til spil og andre tungere opgaver som videoredigering og lignende kræves der en kraftigere processor. Samtidig er det ikke nødvendigt at købe en alt for kraftig processor, hvis du ikke har til hensigt at udnytte al dens kraft, da du så ender med at bruge flere penge end nødvendigt. Jo kraftigere processoren er, jo mere koster den.

Annonce
  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os