• Tilbud
  • Guides
  • Om os
  1. Start
  2. Hjem & Husholdning
  3. Køkken
  4. Køkkentilbehør
  5. Køkkenudstyr
  6. Skrællere, Hakkere & Rivejern
  7. Mandolinjern
  8. Mandolinjern

Mandolinjern

Filtrer
  • Køkkentilbehør
  • Køkkenudstyr
  • Skrællere, Hakkere & Rivejern
  • Rivejern
  • Mandolinjern
  • Kartoffelskrællere
  • Æbleskrællere
  • Ostehøvle
  • Grøntsagshakker
Produktegenskaber
Mål

100+ produkter

Mandolinjern OXO Good Grips Chef's 2.0 Mandolinjern 40.6cm

OXO Good Grips Chef's 2.0 Mandolinjern 40.6cm

1,0

Med håndtag, Non-slip, Rustfrit stål, Grå

449 kr.
9+butikker

Tre tips, når du skal købe mandolinjern

Alle mandolinjern kan skære fint og tyndt ud. Som minimum skal dit mandolinjern kunne justere tykkelsen på snittet i forhold til, hvad der skal skæres, og hvad du skal bruge det til.

Det er også populært med et mandolinjern med en julienneskive (eller flere). Så kan du hurtigt snitte strimler, gulerodsstave og kartofler til rösti eller pommes frites.

Der findes mandolinjern med alt fra to til tre forskellige indstillinger til over 20 for dig, der virkelig vil udnytte alle fordelene.

  • Et mandolinjern med opsamler gør det lettere at holde styr på de snittede råvarer, når de falder ned i en beholder af sig selv.
  • Der må gerne være gummifødder under mandolinjernet, så det står stabilt på bordpladen, mens du snitter løs til salaten.
  • Pas på fingrene med et sikkerhedshåndtag, så du har afstand til den barberbladsskarpe kniv.
  • Kniven skal være skarp – meget skarp. Hvis kniven er sløv, så skal du lægge flere kræfter i, og så bliver det faktisk lettere at skære sig. Men hav alligevel lidt plaster klar i skuffen.

Om mandolinjernet er japansk eller fransk har ikke nødvendigvis noget med produktionslandet at gøre. I stedet er der forskelle på udformningen og brugervenligheden.

  • Et japansk mandolinjern er normalt helt fladt og har en ret bred kniv, som kan justeres i højden. Kniven er typisk af en højere kvalitet, som tillader at snitte med høj præcision i selv ret hårde og brede grøntsager. Det japanske mandolinjern koster for det meste også lidt mere.
  • Et fransk mandolinjern er ofte mere opretstående og måske i en V-form – som et klassisk rivejern. Det kan opleves som mere sikkert at bruge, og især personer med nedsat styrke vil sætte pris på lidt hjælp fra tyngdekraften. Selvom det franske mandolinjern ofte er mere enkelt at justere, så er det typisk også lidt billigere – afhængig af tilbehør og kvalitet.

Hos madbloggen Gastrofun.dk har vi har fundet en god test af mandolinjern og en guide til, hvordan du bruger mandolinjernet.

Annonce