Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Solbriller

(93287)

Solbriller er en finurlig størrelse; skal de bare se smarte ud, eller skal de rent faktisk holde generende stråler væk fra øjnene? Heldigvis fås der solbriller i alle prisklasser, modeller, farver og funktioner. Du kan få solbriller med styrke. Eller nogle, hvor du selv skifter glassene ud. Du kan få smalle stel, tykke stel, stel af stål og stel af plastik. Du kan få runde glas, firkantede glas, smalle glas og store glas. Det afhænger bare af, om solbrillerne skal passe til din hovedform. Hvad enten man skal stå på ski, køre bil, ligge på stranden eller bare se smart ud, findes der et par solbriller til alle!

...

Find dine nye solbriller online

Solbriller blev opfundet til at lette orienteringen og undgå skader på nethinden i omgivelser med stærkt sollys. Og selvom mange hårdnakket ville påstå, at det stadig var hovedformålet, er solbrillen i dag en af de mest udbredte smykkegenstande til både ham og hende. Solbriller er et modeobjekt og et statussymbol, som er et must have i enhver garderobe.

Man finder ganske enkelt ikke en hollywoodstjerne eller fan, som ikke ejer et sæt solbriller. Det var i øvrigt eskimoerne, der opfandt den første udgave af solbrillen. Det var primitive, men effektive solbriller, der bestod af smalle spalter skåret i træ, ben eller hvaltand. Det hjalp eskimoerne til at færdes i det arktiske vinterlandskab uden at blive sneblinde.

Moderne solbriller er typisk lavet af plastik. Solbrilleglassene er tonede, det betyder, at en vis del af sollyset absorberes inden det rammer øjet. Mange solbrilleglas indeholder også et polarisationsfilter, som absorberer polariseret lys. Det betyder, at du kan kigge på en blå himmel og en skarp sol, der spejler sig på havoverfladen, uden at skade dine øjne.

Solbriller i alverdens former og design

Solbriller kommer i mange størrelser, design og former. Man kan finde solbriller, der er formet som rumraketter, slikkepinde og togkupeer. Elton John er en foregangsmand inden for solbrilledesign. Han har sin egen samling og har så mange, at han bliver nødt til at bestille et separat hotelværelse til sin samling, når han er på turne.

Blandt de mest populære modeller finder man solbrilledesignet ved navn ”Wayfarer”. Det er en firkantet, nærmest kasseformet brille, som har været eftertragtet i en menneskealder. Sammen med sin slægtning, ”Aviator” eller ”pilotbrillen”, nyder disse to modeller stor anseelse blandt verdens solbrilleelskere.

Når man er på jagt efter solbriller, skal man huske at se om, de har et indbygget UV-filter. Når man kigger igennem et par solbriller, udvider pupillerne sig på grund af den reducerede lysintensitet. Øjet er derfor særligt udsat for solstrålingens indhold af ultraviolet lys, som ikke bremses af brilleglassene.

Filter

Vis