Waders

Filtrer
Produktegenskaber
Størrelse

400+ produkter

Waders Kinetic NeoGaiter

Kinetic NeoGaiter

Waders

599 kr.

Tre tips, når du skal købe waders

  • I dybt vand (og hvis du kun vil have et par waders) så skal du vælge waders, der går til brystet. Ekstra vadedybde giver flere muligheder, og yder ekstra beskyttelse mod kulde, vind og vejr – omvendt kan de være varme om sommeren, og når overkroppen er over vand.

  • I lavere vand kan du nøjes med waders der går til hoften. De er lettere at bevæge sig i – de bliver heller ikke så varme på overkroppen.

  • Når du skal fiske i koldt vejr, så er waders i neopren et godt valg. Neopren er et isolerende materiale, så det holder godt på varmen. Waders af neopren er ikke åndbare, indersiden bliver ofte hurtigt fugtig i varmt vejr.

  • Når du vil fiske i varmt vejr (og vand), så bør du vælge åndbare waders. De består af flere lag materiale, som dels forhindrer vand i at trænge ind, dels transporterer kondens væk. Det er en god idé med et par ekstra lag tøj – åndbare waders isolerer ikke lige så godt som neopren.

  • Waders med støvler (bootfoot) holder godt på varmen, og fordi bukser og støvler sidder sammen, så er de hurtige at få af og på. Der er heller ingen snører og hægter, som linen kan risikere at hænge fast i. Men det kan være svært at finde en størrelse, der passer til både fødder og ben.

  • Waders uden støvler (stockingfoot). Her skal du tilkøbe et par vadestøvler, men så kan du også vælge enten filtsål eller gummisål alt efter, hvilket greb du ønsker. Pasformen gør dem ofte bedre at gå i.

Af en eller anden årsag er der kun få waders til kvinder – hvor pasformen er bedre tilpasset i forhold til kropsbygning, længde og støvlestørrelse.

Fiskeaeson.dk har skrevet mere om fordele og ulemper ved waders

Annonce