18 produkter
Knas! og Uhm! Lyden af sprød toast. Men hvor mange skal guffe ristet brød, og hvor lang tid vil du vente?
En flad brødrister har normalt plads til 4 skiver toastbrød. Fordelen er, at du kan riste alt fra toastbrød til aflange skiver og boller. Ulempen er, at du skal vende brødet for at riste det på begge sider.
En opretstående brødrister har normalt plads til 2-4 skiver toastbrød. Fordelen er, at du sparer tid, når begge sider ristes ensartet og på én gang. Ulemperne er, at aflange brødskiver kan drille, de kan sidde fast, og så kan du ikke riste hele boller (uden et stativ)
Tykkere brød: Ved tykkere skiver som bagels, boller eller ciabatta bør du vælge en model, som har tilstrækkeligt tykke sprækker til brødtypen.
Hjemmebagt surbrød (eller det fra bageren) skæres ofte i aflange skiver, her er en fladbrødrister eller en opretstående med længere sprækker bedst.
Til boller og croissanter er en flad brødrister også god. Men der findes opretstående brødristere, som har et stativ ovenpå. Stativet kan enten klappes op eller placeres separat.
De fleste moderne brødristere har mulighed for at indstille tiden, så den også slukker af sig selv.
Vil du have en lydløs brødrister? Det er ofte de billige mekaniske timere eller et færdig-signal, der støjer. Vil du have en brødrister, der ikke larmer? Gå efter en elektronisk timer og mulighed for at slå et eventuelt færdig-signal fra.
En brødrister med optøningsfunktion sænker temperaturen, så brødet opvarmes langsomt.
Med en pausefunktion kan du nemt kontrollere ristningen og fortsætte med at riste - uden at starte forfra.
IForm.dk har kigget på, om ristet brød er sundere – eller ej?