Legetæppe(491)

Legetæppe

En af de første ting, som et nyt forældrepar børn anskaffe sig, er et legetæppe, hvor baby kan føle sig tryg og få lov at udfolde sig. Et godt legetæppe følger spædbarnet igennem de forskellige faser. I første omgang skal baby have et lunt og blødt sted at ligge på rygge. Lidt senere lærer barnet at vende sig om, så det kan ligge på maven og betragte verden i et andet perspektiv.

Et tilstrækkeligt stort legetæppe tillader barnet at vende sig uden at ryge ud på gulvet. Senere skal legetæppet også være stort nok til, at to børn kunne sidde på legetæppet og lege sammen. Når baby har lært at vende sig, går der ikke længe, før det også lærer at sætte sig op. Et blødt legetæppe skærmer baby, når det gang på gang ikke får sat sig helt op, men ender på ryggen eller maven igen. Efter en tid mestrer baby at sætte sig op, og så er det tid til at lege med legetøj på legetæppet.

Et godt legetæppe skal være blødt at ligge og sidde på. Et tykt eller quiltet legetæppe kan være særligt rart i de kolde måneder, hvor der ofte er lidt køligere i gulvhøjde. Overfladen må gerne være med en stærk luv, men samtidig skal legetæppet være nemt at tørre af og vaske med varmt sæbevand. Sørg for, at legetæppets bagside er skridsikkert, og at en eventuel gummibelægning ikke indeholder thalater, der kan være skadelige for dit barn.

Ofte har legetæpper fine motiver, som inspirerer til leg og stimulerer barnets fantasi. Det kan være fine eventyrfigurer, et gademønster til kørsel med legetøjsbiler eller noget andet, der sætter gang i barnets kreative side. Nogle legetæpper er så fine, at de sagtens kan hænges op over barnets vugge eller seng som et smukt vægbillede. Et legetæppe i god kvalitet og med et flot udseende kan også sagtens tåle at ligge fremme hele tiden i stuen, køkkenet eller børneværelset.

Filter1

Vis
Log ind
Bliv medlem