Julekalender(275)

Ventetiden til juleaften kan være lang. Særligt for de små poder. Men med en af de populære julekalendere med legetøj tændes der straks julelys i børnenes øjne, når der dag for dag tælles ned til juleaften. For bag hver af de 24 låger i julekalenderen findes et nyt stykke legetøj, der byder på leg i hele julen – og langt ind i det nye år. En julekalender med legetøj er da også et oplagt alternativ til de klassiske (men også populære) chokoladekalendere. Med en legetøjsjulekalender er barnet i hvert fald garanteret begejstring og kreativ leg – også efter jul, hvor de 24 stykker legetøj snildt kan indgå i den daglige leg. Her på siden kan du nemt finde butikker, der sælger julekalendere.

...

Julekalendere

December måned kan for de fleste børn være meget svær at komme igennem. Juleaften synes at være flere år væk, når kalenderen endelig skifter fra november til december. Heldigvis kan julekalenderen hjælpe med at holde styr på dagene, og de moderne legetøjsjulekalendere gør endda ventetiden sjov og underholdende.

Gør ventetiden sjov

Skal temaet for julekalenderen være intergalaktiske rejser og kampe med indbyggerne på fremmede planeter? Eller skal det være hyggestunder med ponyer, julemarkeder og rensdyr? Der findes i dag så mange forskellige slags legetøjsjulekalendere, at du uden besvær vil kunne finde et tema, som gør dit barn lykkeligt. Ventetiden bliver sjov og spændende i sig selv, når der hver dag er et nyt stykke legetøj i julekalenderen.

Fra Tyskland til Rasmus Tagmus

Traditionen med julekalendere kommer ligesom juletræet oprindeligt fra Tyskland, men er ikke voldsom gammel. De første julekalendere af pap sås først i Danmark for knap hundrede år siden. Der gik ikke længe, inden chokoladekalenderen og den tredimensionelle julekalender blev opfundet.

I 1960’erne fulgte Danmarks Radio et svensk eksempel og producerede en julekalender med tilhørende program i først radioen og siden tv. Det er blevet en fast tradition, at overskuddet går til et velgørende formål. Siden Rasmus Tagmus indtog julemåneden i 1967, har julekalender i tv været en fast ingrediens i juleforberedelserne.

Mange slags julekalendere

I dag producerer flere legetøjsfabrikanter julekalendere, der indeholder et stykke legetøj med forskellige dele, der pakkes ud dag for dag, som tiden nærmer sig juleaften. Lego producerer en Star Wars julekalender målrettet drenge og en Friends julekalender målrettet piger.

En Playmobil julekalender er målrettet de mindste. Disney er også på banen med julekalendere, ligesom flere andre legetøjsproducenter har taget ideen til sig. Nogle producenter donerer endda en del af overskuddet til velgørende formål. Uanset dit barns smag og ønsker, kan du uden tvivl finde en julekalender, der vil begejstre og underholde i dagene op til jul.

Filter1

Vis
Log ind
Bliv medlem