Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Legetøj

(298824)

Den underholdende og lærerige dampmaskine

Den første dampmaskine blev opfundet i England for omkring 300 år siden. Den dannede grundlaget for den industrielle revolution og har altså haft afgørende betydning for udviklingen i verden siden da. Så det er ikke så underligt, at både børn og voksne har været fascineret af dampmaskiner lige siden.

Dampmaskine legetøj har været populært hos børn i mange år. Der er nok mange, der har hørt deres far eller bedstefar fortælle begejstret om dengang, de fik en dampmaskine i julegave. Det var legetøj, man kunne lege med i timevis, kan vi forstå.

Dampmaskine legetøj ser måske en smule anderledes ud i dag, end da far eller bedstefar var dreng, men det handler stadig om det samme: At opleve fascinationen, når man selv får ting til at ske, og at erfare, hvordan tingene hænger sammen, og hvordan en dampmaskine faktisk virker.

Du kan købe mange forskellige ting, der skal drives af en dampmaskine. Det kan være en lygte, der drives af damp. Eller det kan være en slibemaskine, en boremaskine, en rundsav, en hammer eller andet værktøj, der drives ved hjælp af damp. Du kan også købe en gammeldags damptromle eller et damplokomotiv, der kører på damp.

Alle tingene kræver en dampmaskine, der kan trække dem. Du kan købe dampmaskiner i mange forskellige prisklasser og kvaliteter. Hvis du vil trække flere ting samtidig, har du brug for en stor og kraftig model. Hvis du skal købe din første dampmaskine, kan du jo vælge at begynde med en lille model og så lade interessen udvikle sig efterhånden med flere og større dampmaskiner.

Husk at købe sprittabletter til opvarmningen og olie til smøringen af din dampmaskine. Det er en god idé at bruge demineraliseret vand til dampmaskinen, så du undgår kalkaflejringer.

Der er ingen tvivl om, at dampmaskine legetøj er både underholdende og lærerigt legetøj til børnene – og legetøj som både barn og far/bedstefar kan samles om i mange gode timer.

Filter

Vis