Dukkevogne(765)

Det populære legetøj: Dukkevognen

Det gode gamle legetøj dukkevognen går heldigvis aldrig af mode. Der vil altid være piger (og drenge), hvis omsorgsgen skal udvikles fra en tidlig alder. Når man selv er barn, har man også en særlig forkærlighed for andre børn, og netop derfor finder børn det sjovt at lege med dukker og dukkevogne. Desuden er det underholdende og udviklende for børn at få ansvar for en dukke, der netop behandles, som var den deres eget barn. Det vil sige, at børnene både skal made dukken, skifte den og putte den i dukkevognen, når den skal sove.

Dukkevognene, man kan købe, er lige så forskellige, som børn. De kan fås i forskellige materialer som træ, plastik, flet, stof osv. Og desuden er forskellige dukkevogne egnet til forskellige aldersgrupper. De helt små børn, som enten er ved at lære at gå eller lige har lært det, kan både have glæde af en gåvogn, der kan bruges som dukkevogn, men også almindelige små dukkevogne med gode greb egner sig til den aldersgruppe.

Er barnet blevet lidt ældre, bliver det bedre med en lidt større dukkevogn, der passer til barnets højde. Desuden kan det være, at de nu begynder at interessere sig lidt for, hvordan dukkevognen skal se ud. Det er der heldigvis ikke noget problem i, for man kan få dukkevogne i alle mulige former og farver: Nogle er bare simple vogne med et håndtag, mens andre er udsmykket med malede mønstre, mens helt andre dukkevogne ligner rigtige klapvogne eller barnevogne med store hjul, ergonomisk håndtag, pusletaske og en lille hylde under vognen til at transportere diverse ting og sager.

Der er altså noget for enhver smag, når det gælder dukkevogne, og heldigvis er legen med dukker tidløs – den bliver aldrig kedelig, også selvom det måske er en dukkevogn fra forældrenes barndom, der sætter rammen for dukkens liv.

Filter1

Vis
Log ind
Bliv medlem