Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere

Lego

(3268)

Legetøj og byggesæt fra LEGO har i mange år været et kæmpe hit. Du kan nemlig få Lego legetøj til flere aldersgrupper. Der er Lego legetøj både til de helt små og de helt store. Så er der selvfølgelig også de klassiske klodser, der bruges af både piger og drenge i alle aldre. Med Lego legetøj går man aldrig helt galt i byen, når der skal købes gaver til børnene. Og har du allerede masser af Lego i forvejen, kan du selvfølgelig også købe Lego legetøjskasser i forskellige størrelser og farver, du kan bruge til opbevaring af al legetøjet.

...

De populære legoklodser fra danske LEGO

Lego er et dansk legetøjsfirma, hvis navn er en sammentrækning af ordene Leg Godt. På latin giver firmanavnet også mening, idet lego betyder ”jeg sammensætter” eller ”jeg samler”. Da firmaet blev grundlagt, producerede det hovedsageligt legetøj af træ, men i 1958 begyndte man på produktionen af de nu så berømte legoklodser af plastik. I modsætning til andre legetøjsproducenter på den tid sikrede Lego, at samtlige klodser kunne anvendes på kryds og tværs af samtlige Legoprodukter.

Udover de traditionelle legoklodser findes der også de dobbelt så store duploklodser beregnet til børn i alderen 0 til 3 år. Princippet med at sammenkoble klodserne er det samme, men duploklodserne kræver ikke den samme finmotorik som legoklodserne, har afrundede hjørner og sluges ikke så nemt af de yngste.

Lego Technic tilbyder de lidt ældre børn mere komplekse modeller med gear, aksler, elektriske motorer og lignende. Med Lego Technic kan der bygges kranbiler, terrængående køretøjer, helikoptere og andre mere avancerede modeller.

Lego Mindstorms har robotter som omdrejningspunkt. Robotterne kan udstyres med motorer, sensorer og endda kamera. Lego Mindstorms robotterne computerprogrammeres af brugerne og anvendes blandt andet i forskellige uddannelsessammenhænge.

Lego har været dygtig til at indgå i samarbejder med bl.a. filmindustrien. Der findes derfor legoprodukter med forskellige film som tema, f.eks. Lego Star Wars, Lego Harry Potter, Lego Toy Story og Lego Pirates of the Caribbean.

Lego har pustet nyt liv i de traditionelle brætspil med forskellige Legospil, hvor deltagerne inden spillet skal bygge både spillebrikker og spillebræt af legoklodser. Spillenes klodser og sværhedsgrad er tilpasset aldersgrupper helt ned til 5 år.

Også indenfor computerspil har Lego sat sig præg. Lego har i mange år arbejdet med online communities, hvor brugere og udviklere har mulighed for at udveksle idéer og tips med hinanden. Lego tilbyder endda brugerne at designe deres egne modeller ved hjælp af en digital værktøjskasse.

Lego har ikke blot børn i målgruppen, men også et stort antal voksne har taget de små klodser til sig. Der afholdes jævnligt møder, hvor store og små medbringer eksempler på nye måder at sammensætte legoklodserne på. Lego har i lighed med mange andre legetøjsproducenter bevæget sig ind på andre områder, f.eks. produktion af tøj, armbåndsure, nøgleringe og bøger. De fleste kender desuden Legoland i Billund, hvor Legoklodser er temaet for alle forlystelser i parken. Der findes i dag også Legoland-parker i England, USA og Tyskland.

Filter1

Vis