22 produkter
Når du skal friturestege, er det vigtigt at bruge olier, der er fremstillet til de høje temperaturer, der opstår under friturestegning, derfor er varmpressede olier mere velegnede end koldpressede olier. De mest almindelige olier er rapsolie, majsolie, solsikkeolie og jordnøddeolie – men der er også andre eksempler på olier, der fungerer godt.
Det kommer an på, hvad du laver, og hvor længe frituregryden står imellem hver stegning, men man plejer at sige, at man kan bruge en portion olie ca. 7-12 gange, før det er tid til at skifte den. Som tidligere nævnt afhænger det dog i høj grad af, hvad du steger – nogle fødevarer eller produkter betyder, at du skal skifte olien oftere eller sjældnere. Man kan også opbevare sine olier i køleskabet, hvis man gerne vil holde dem friske længere. Mange skifter olie efter hver brug, men det er altså ikke nødvendigt.
Pommes frites er en ret, som mange sætter pris på, og de er nemme at lave selv.
Det kan være meget forskelligt, hvor længe olien holder i en frituregryde, men selve olien kan holde i op til 2-4 måneder i en frituregryde. Du skal dog altid være opmærksom på at se og lugte til olien for at sikre dig, at den er i god stand, inden du bruger den. Hvis du vil holde olien frisk i lang tid, kan du også opbevare den i køleskabet.