1. Start
  2. Guides

Opdateret  

Vælg den rigtige mus til gaming

Elina Blom

En computermus i høj kvalitet er alfa og omega for enhver, der vil være den bedste til esport. Men hvilken mus er bedst? Hvilke funktioner er der at vælge mellem? Og hvad bruger de professionelle? Vi har taget et kig på udvalget.

Vælg den rigtige mus til gaming

Find en gamer mus

Mange, der konkurrerer inden for esport eller streamer online, gør det med spil, der kræver en høj grad af præcision og ekstremt korte reaktionstider – i hvert fald hvis man skal stå tilbage som vinder.

Spil som CS:GO, Overwatch og Fortnite handler dybest set om at skyde dine modstandere, før de skyder dig. Det kræver naturligvis også strategiske evner, men i sidste ende er det din reaktionsevne (og hvor godt du sigter), der afgør spillets udfald. En god mus kan her være forskellen mellem vinder og taber.

Selv i MOBA-spil som League of Legends, Dota 2 og World of Warcraft vil du gerne have en god mus med programmerbare knapper, justerbar DPI og en god sensor, så du kan tilpasse musen efter din spillestil.

Den bedste mus til din spillestil

Hvad er en god mus så?

Tjaeh, svaret på det spørgsmål er i nogen grad subjektivt, da gamere kører med vidt forskellige indstillinger, der matcher netop deres personlige præferencer.

Den danske League of Legends-spiller ’Bjergsen’ (med det borgerlige navn Søren Bjerg) kørte eksempelvis med en lav DPI på 200 i mange år, hvilket er ret usædvanligt.

Glorious Model O

Glorious Gaming Mouse Race Model O

En ekstremt let og også populær gaming-mus med skøn ventilation til håndfladen. Pixart PMW 3360-sensoren garanterer en høj præcision. Musen har en opløsning på 12.000 DPI og 6 knapper.

Sammenlign priser

Nogle forhold ved gamermus er dog mere objektive, når det kommer til musens ydeevne. Eksempelvis bør musen have en pålidelig sensor og mange indstillingsmuligheder.

  • Sensor: En god sensor læser din håndbevægelse med høj præcision, og jo bedre præcision, desto større er chancerne for, at du rammer det, du sigter mod.

  • DPI: Den her værdi er simpelthen et tal for, hvor følsom musen er; jo højere DPI, desto mindre skal du rykke på musen for at bevæge markøren på skærmen. På mange mus kan du selv vælge DPI (Dots Per Inch), så det matcher din spillestil. Du kan derefter indstille værdien, hvis du ønsker en lavere musefølsomhed eller skrue den op for en højere følsomhed.

  • Programmerbare knapper: Jo flere programmerbare knapper musen har, desto flere genveje kan du tilføje og få hurtig adgang til, mens du gamer. Ved at optage makroer via musens software og koble dem til knapperne, kan du for eksempelvis foretage avancerede rækker af kommandoer med kun et enkelt tryk på knappen.

Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at musen er ergonomisk, så du kan træne og spille i adskillige timer og i gentagende sessioner. De fleste gamermus er designet med det i tankerne, men ingen hænder er som bekendt ens, og derfor afhænger musens ergonomi også af dit greb og hvordan din hånd ser ud.

Også musens vægt har betydning for spiloplevelsen. Nogle mus kommer med små vægtklodser, så du kan tilpasse vægten, som du ønsker.

Vil du gerne have, at musen bevæger sig tungere over musemåtten, tilføjer du et par ekstra vægtklodser, og hvis du omvendt vil have den lidt lettere, så fjerner du en vægtklods eller to.

Hvad spiller de professionelle med?

Esport-gamere i de bedste ligaer og de mere kendte gamer-streamere er normalt sponsoreret af producenter. Det betyder, at de bruger udstyr og gadgets fra et bestemt mærke.

Men man kan stadig konkludere en hel del om gamernes præferencer ud fra de sponsorer, som de ønsker at samarbejde med, og produkterne, de kører med fra netop disse mærker.

Logitech G502 Hero

Logitech G502 Hero

God mus med højtydende sensor, 11 knapper, 16.000 DOI. Fås også i en trådløs udgave.

Mange professionelle gamere foretrækker Logitech. Den amerikanske Fortnite-streamer ’Ninja’ bruger selv en Logitech G502. Den er generelt et ekstremt populært valg blandt gamere.

Også Logitechs lidt mindre trådløse variant G Pro er populær og er en model, som den ukrainske CS:GO-gamer ’S1mple’ bruger. League of Legends-spilleren Bjergsen kører med en Logitech G900. De her to gamere er faktisk to af ganske få gamere, som har valgt en trådløs mus. Bjergsens sydkoreanske kollega og modstander ’Faker’ bruger i stedet Corsair Sabre.

En anden dygtig CS:GO-gamer, som det kan være værd at tjekke ud, er franske ’ZywOo’. Han bruger en ekstremt populær gamermus fra Benq, som hedder Zowie EC2-A. Og præcis som med Logitechs mus, er Zowie en af favoritterne blandt streamere og gamere.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os