1. Start
  2. Guides

Opdateret  

Find den bedste dagcreme til din hud

Lea Sefeld

Er du på udkig efter den perfekte dagcreme? Men har du svært ved at finde ud af, hvilken du skal vælge? Tag et kig på vores guide, og få hjælp til at finde din næste dagcreme.

Hvilken dagcreme skal jeg vælge?

Dagcreme er et af de første hudplejeprodukter, du kommer i kontakt med. Det føles næsten instinktivt at smøre huden i ansigtet med creme efter rens og inden makeup.

Fugtgivende ansigtscreme

Det primære formål med en dagcreme er at beskytte huden i ansigtet mod ydre påvirkninger, samtidig med at den tilfører fugt.

I de kolde måneder er vi mange, som ikke kunne forestille os at skulle undvære en god dagcreme. Huden bliver tør, og du har brug for at tilføje masser af fugt til huden.

Men sommerhuden har også brug for fugt, dog kan det i de varmere måneder være en god idé at gå efter en lidt lettere creme.

Dagcreme med SPF/solfaktor

Det er altid en god idé at bruge en ansigtscreme med solfaktor. Hvis du alligevel vælger en dagcreme uden solbeskyttelse, bør du supplere med et produkt, der beskytter huden mod solens stråler (læs eventuelt vores guide til solcreme). Og husk, at det er vigtigt med solbeskyttelse både om sommeren og vinteren.

Dagcreme med farve

Vi bliver hele tiden bedre til ikke at udsætte vores hud for alt for meget sol. Men det betyder også, at vi må tilføre huden den varme sommerglød på en anden måde.

En måde at holde en god glød i huden året rundt er ved at bruge en dagcreme med farve i. På den måde tilfører du en lille smule selvbruner til dit ansigt hver dag, og vedligeholder en frisk kulør i ansigtet.

Hvis du vil bruge selvbruner på hele kroppen, kan du læse vores guide til selvbruner.

Hvilken dagcreme er bedst?

Før du kan finde den bedste dagcreme til dig og din hud, er det vigtigt, at du ved, hvilken hudtype du har. Cremerne er nemlig fyldt med mange forskellige ingredienser, der hjælper mod særlige hud problematikker.

Dagcreme til fedtet hud

Føles din hud ofte fedtet eller har du olieret hud? Så kan du gå efter en dagcreme med færre olier. Gå også efter en creme med gel konsistens, som er lettere for huden at absorbere og fugter uden at fedte eller tilstoppe dine porer.

Dagcreme til tør hud

Har du meget tør hud, der strammer, så er det vigtigt at finde en creme, der giver huden et fugtighedsboost. Det er vigtigt at styrke hudens fugtbarriere, da det forbedrer hudens evne til at stå imod blandt andet vejrskifte, mangel på søvn og forurening. Det er altså fugtbarrieren i din hud, der holder din hud blød, ren og fuld af glød.

Dagcreme til uren hud

Det kan føles omvendt, at tilføre mere fugt til uren hud, men det afhjælper dine hudproblemer bedre end at lade huden udtørre. Udover at bruge en dagcreme, der kan hjælpe med at reducere og forebygge uren hud, er det selvfølgelig vigtigt at rense ansigtet dagligt. Du skal også huske at eksfoliere huden, for at fjerne døde hudceller og overskydende fedt, så du kan forebygge nye urenheder.

Dagcreme til moden hud

Der er faktisk flere, der anbefaler, at man starter anti-age behandling allerede midt i 20'erne.

  • I 20'erne er det dog vigtigst med fugtgivende cremer.

  • I 30'erne kan de små linjer begynde at komme, for eksempel omkring øjnene, da cellefornyelsen allerede er reduceret end del. Og her er det vigtigt at kombinere den fugtgivende dagcreme med at exfoliere huden en gang om ugen, for at fjerne døde hudceller.

  • I 40'erne er rynkerne mere permanente og der kommer pigmentforandringer. Derfor er det ofte nødvendigt at sætte lidt hårdere ind med aktive ingredienser som peptider, antioxidanter, vitaminer og retinol.

  • I 50'erne kan du som kvinde opleve hormonelle forandringer i forbindelse med overgangsalderen - og det påvirker huden til at blive tør, sensitiv og giver pigmentpletter. Da østrogenniveauet falder har din hud brug for hjælp til at bevare gløden.

  • I 60'erne og frem bliver huden slappere, rynkerne dybere og pigmentforandringerne mere tydelige. Her er det vigtigt at vælge dagcremer til ekstra tør hud, så du får energi og glød tilbage i huden.

Dagcreme til mænd

Til mænd findes der naturligvis særlige dagcremer. Men langt de fleste dagcremer passer til alle, uanset køn. Forskellen er mest et spørgsmål om duft og design af produktet. Derfor er det ikke nok bare at vælge en dagcreme til mænd, du skal også huske at vælge ansigtscreme efter, hvilken hudtype du har.

Læs produktbeskrivelserne

Når du køber en dagcreme på nettet, skal du huske at læse produktbeskrivelsen. På den måde øger du chancen for at finde den dagcreme, der passer bedst til dig. Her kan du selv gå på jagt efter din nye dagcreme.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os