Opdateret  

Snup en pause væk fra hjemmet: Tag ud i det fri

Oliver Jensen

Mange er hjemme med ungerne i disse tider. Men glem ikke, at det er helt i orden at tage ud i naturen og nyde den friske luft. Her får du vores tips til bøger og udeaktiviteter, der kan inspirere børnene til nogle herlige timer i det fri.

Snup en pause væk fra hjemmet: Tag ud i det fri

Har børnene allerede set alle deres yndlingsserier op til flere gange?
Er der ikke flere spil og kreative sysler at give sig i kast med indendøre?

Ja, så er det vist på tide med nogle herlige timer ude i det fri med muligheden for at brænde ekstra energi af. Måske en tur ud til nærmeste skov?

Et par timer udenfor giver både sol på næsen og kan invitere til adskillige lege og aktiviteter. Men selvom man er udenfor, er det stadig vigtigt at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger og holde afstand til hinanden – også når solen skinner.

Men hvad skal man dog finde på derude blandt træer, buske, søer, trolde og fantasidyr (hvem ved)?
Her får du vores tips til bøger og udeaktiviteter, som gør timerne i skoven til et sandt eventyr.

5 bøger som inviterer dig til at komme udenfor

Skoven (Pap, 2018)

Ude i naturen: Skoven

Denne bog serverer både fakta, illustrationer og aktivitetsforslag, der gør jer klogere på livet i de danske skove. Læg bogen i rygsækken, så I kan lave konkrete opslag i bogen ude i det grønne.

Billigst hos

Logo
89 kr.
Sammenlign priser
Min naturbog: 50 ting du skal prøve i naturen før du bliver 12 (Pap, 2019)

Min naturbog: 50 ting du skal prøve i naturen før du bliver 12

Det vrimler med dyr, organismer og spændende elementer udenfor. Ja, naturen inviterer til mange forskellige oplevelser. Bogen samler ideer til sjove og enkle oplevelser, ligesom den har plads til jeres billeder og noter om det, I har moret jer med.

Billigst hos

Sammenlign priser
Nordeuropas fugle (Indbundet, 2019)

Nordeuropas fugle

Gotta catch ‘em all! Er dit barn fan af Pokémon, men ikke af skovture? Illustrationer og QR-koder med hundredvis af fuglestemmer i denne bog kan hjælpe jer med at finde naturens fugle. En bog der kan være en hjælp for både store og små.

Billigst hos

Sammenlign priser

Inspiration til daglige udeaktiviteter

Bliver I trætte af de fysiske bøger, kan I altid søge inspiration til aktiviteter på de sociale medier.

Natur- og friluftsformidler Mette Ósland samler hver dag ideer og tips til udeaktiviteter i den danske natur – et nyt tip bliver hver dag lagt op på Facebook-siden NaturMette. Også på hjemmesiden Alleud.dk kan I finde inspiration til daglige aktiviteter, der kan mindske skærmtiden og øge familiehyggen ude i den friske luft.

Det kan sagtens lade sig gøre at tilberede nogle pølser i en termokande, men skal der være nok til hele familien, er det bedre med en større termobeholder til mad. Pølserne kommer bare i beholderen, og så tilføjer du ellers lidt varmt vand.

Når I er klar til frokosten, så er det lige klar til at tage frem og spise. Tag lidt ketchup med i en lille beholder og nogle pølsebrød i en pose.

Light My Fire - Madkasse 3stk

Madkasse og bøtter til rygsækken

Der er ingen grund til at tage den store ketchupflaske med. Hæld lidt over i en lille flaske i stedet for; så sparer du også tasken for lidt ekstra vægt.

Billigst hos

Sammenlign priser

Lad barnet bære sin egen oppakning

Børn synes normalt, at det er sjovt at bære deres egne ting – i hvert fald i en periode. Så find skoletasken eller en anden rygsæk, som blot ligger i gangen, frem.

I rygsækken er der plads til barnets egen vandflaske (en smart måde til at undgå bøvl og brok med, hvem der har drukket mest vand, og hvis tur det nu er til at få en tår). Tasken er også et godt sted til vanterne, der ofte ryger af, når det er tid til at samle kogler, sten og fantastiske pinde.

De fund i skoven, som barnet vil have med, kan de selvfølgelig bære hjem i tasken på ryggen.

Sistema Hydrate Tritan Swift Drikkedunk 0.6L

En vandflaske til den lille

Lad børnene have deres egen vandflaske, så du slipper for at holde styr på, hvis tur det er til at drikke af flasken.

Billigst hos

Sammenlign priser

Spil naturbingo og skovbanko

Hvorfor ikke gøre turen ude i det fri til en konkurrence? Spil naturbingo og skovbanko!

I kan enten lave jeres plader sammen, inden I begiver jer udenfor, eller så printer I nogle færdige bingoplader ud hjemmefra - hvis jeres printer altså virker. Spil alle mod alle eller del jer op i hold. Måske vil børnene udfordre de voksne? Eller så laver I blandede hold med både voksne og børn. Sådan en aktivitet, hvor man leder efter ting i skoven, er en god måde at få øjnene op for nye ting derude.

Saml skrald

Der er ingen, der bliver så irriteret over skrald og affald ude i naturen, som børn bliver. Så hvorfor ikke tage en skraldepose med på turen og se, hvem der kan fylde sin pose først?

Selvom det er et trist syn at se, hvor meget affald der kan ligge ude i naturen, får det hele familien til at føle sig som nogle familiehelte, når I kommer hjem med affaldet og kan sortere det ordentligt bagefter.

Husk: Det handler om at have det sjovt

Det vigtigste at tænke på, før man tager børnene med på tur, er, at der skal så lidt til, for at man kan have det sjovt sammen. Man behøver ikke at sætte sig ind i bilen og køre langt for at opleve noget – det er nok med et lille skovområde i området.

Vil du have inspiration til kommende udflugter? Så tag et kig på Naturstyrelsens oversigtskort udinaturen.dk for at finde områder i nærheden.

Flere tips og gode råd til at forebygge smitte

For at det skal være så enkelt for dig at finde relevant indhold inden for temaet her, har vi samlet alt relevant indhold på én side.

Siden opdateres løbende med guides og tips, som vi håber, du oplever som en hjælp i disse tider.

Læs flere guides og tips

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os