1. Start
  2. Guides

Opdateret  

Flotte lænestole for enhver smag

Sara Assadi

At købe lækre lænestole til dagligstuen er ikke bare et stilvalg – en rigtig god lænestol kan også være en god investering rent ergonomisk. Vælger du god kvalitet, så kan din nye favoritlænestol blive en følgesvend mange år fremover.

Flotte lænestole for enhver smag

En flot og stilrigtig lænestol

At indrette med lænestole kalder på såvel socialt samvær som hvile og afslapning, og uanset hvilken smag man har, når det kommer til indretning, findes der mange fine lænestole at vælge mellem.

Hvilken lænestol, der havner hos lige præcis dig, er naturligvis en smagssag, men inden tegnebogen hives frem, kan det være værd at tænke over, hvordan den skal anvendes. Måske er det smart at købe en ligge-lænestol, hvis det er svært at få plads til en gæsteseng, eller er tanken, at du skal investere i et designmøbel, som kan gå i arv til næste generation? Her giver vi syv forslag til lænestole, som får høje karakterer hos køberne.

Fritz Hansen Egg Lænestol 107cm

1. Fritz Hansen Ægget

En lænestol, som vel nærmest kan beskrives som dagligstuens Rolls Royce, når det kommer til både design og popularitet. Måske næsten også, når det kommer til prisen, men så er det til gengæld et møbel, som aldrig går af mode, og som kommer til at holde i generationer.

”Ægget” blev designet i 1958 af Arne Jacobsen, en af vor tids mest kendte og populære møbeldesignere, hvis møbler er kendt og elsket over hele verden. Et godt køb for den, som har en tyk tegnebog og vil have en tidløs designklassiker.

Sammenlign priser
Swedese Lamino Lænestol 101cm

3. Lamino

Denne lænestol er designet af Bruno Mathsson og er et skattet møbel i mange designinteresserede hjem. Den er lige så bekvem, som den er flot, blandt andet fordi Mathsson tilsyneladende har anvendt en lidt anderledes metode til at skabe så ergonomiske møbler som muligt. Han satte sig blandt andet i en snedrive for at kunne studere, hvilken form der passer ryggen bedst.

Laminons bekvæmmelighed er ingen undtagelse blandt hans værker, og stolen er blevet så populær, at der ved Värnamo findes skilte med teksten ”Laminons hjemby” langs motorvejen.

Pris fra: 17.000 kr.
Sammenlign priser
vidaXL kubu Lænestol 70cm

7. vidaXL 60x77x70cm Liggestol

Dette stilrene, flettede design med både sæde og ryg af rattan er måske ikke den blødeste lænestol på listen, men den pryder bestemt sin plads i hvilket som helst rum. Med et stel af massivt mahognitræ giver den et stabilt og afslappet indtryk, og det brede sæde gør den rigtig behagelig.

Lænestolen findes i tre forskellige farver, og den naturlige kubu-rattan er let at rengøre med en let fugtet klud.

3 tips til lænestolskøbet

  1. Hvor skal den anvendes? Vil du kunne have overnattende gæster, skal den anvendes til daglig eller mest stå til skue? Vælg den lænestol, som passer bedst ind i dit liv og hjem.

  2. Tjek ekstra finesser. Massage, sædevarme og opretsiddende funktion – en lænestol kan være så meget mere end en siddeplads.

  3. Tjek leveringen. En lænestol er et ret besværligt møbel, så hvis du køber online, så sørg for, at du ved, hvordan fragten ser ud, og hvad der indgår. Med bærehjælp – og måske også monteringshjælp – slipper du for at stå alene på gaden med en kæmpestor kasse og klø dig selv i håret, når fragtmanden er kørt sin vej.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os