Røgalarmernes dag den 1. december - er dit hjem helt sikkert?

Profilbillede

Opdateret 30. november 2020

Den 1. december (1/12 altså som i 112) er fælles nordisk røgalarmdag - og det giver god mening at fokusere på røgalarmerne. Bare én enkelt røgalarm kan ofte redde et helt hus og en hel familie. Vidste du, at i 85% af de danske brande, hvor personer omkommer, er der slet ikke en røgalarm monteret i hjemmet? I en del af de brande er røgalarmen faktisk allerede i huset, den er bare ikke blevet sat op.

Røgalarm - har du testet din røgalarm for nylig?

Hvornår har du sidst testet din røgalarm? Måske er den for gammel? Måske er den slet ikke monteret?

Gør det til en vane at teste røgalarmerne ofte, og især når du har været væk hjemmefra i flere dage. Måske er den løbet tør for strøm, mens du var væk.

En røgalarm er nok den billigste investering, som du kan gøre, for at sikre dig, din familie og dit hjem.
Vidste du for resten, at en røgalarm har en levetid på maksimalt 10 år?

TIP: Hvis du giver en røgalarm som gave, så kan du jo vedlægge din egen arbejdskraft, så du er sikker på at den bliver monteret.

For meget få penge kan du sikre dig selv, din familie og din bolig - en røgalarm er også en god gaveidé, som viser stor omtanke.

Der er sådan set ikke nogen undskyldning.

► Få styr på brandsikkerheden her ◄

E-Line KD-127C

E-Line røgalarm - testvinder hos Tænk i 2018

Den dyreste alarm er ikke altid den bedste. Faktisk er E-Lines testvindende røgalarm den allerbilligste. Den er et stensikkert køb, når du skal bruge en eller flere løse røgalamer. Men det vigtigste er, at røgalarmen bliver monteret.

Housegard Origo SA422WS Røgalarm 2-pak

Housegard Origo - 2 stk. trådløst forbundne røgalarmer

Har du flere etager i huset? Eller ønsker du at alarmere i flere rum på samme tid. Så har du brug for røgalarmer, som kommunikerer med hinanden. Housegard Origo har både en røgalarm og en varmealarm, så du er sikker på at få besked ved en brand uden røgudvikling. Og så er det let at lokalisere ud fra lyden, hvilken alarm, som er blevet udløst først.

Siemens SD230N

Siemens SD230N 230 Volt + 9V

I nyere huse er der krav om at røgalarmen skal være fast forsynet fra 230 Volt. Samtidig er der et 9 volt batteri, som sikrer alarmering, hvis strømmen slår fra. Denne type røgalarm kan forbindes med andre af sammen slags via en ledning.

Nest Protect Røgalarm (Batteridrevet)

Nest Protect Røgalarm (Batteridrevet)

Når din røgalarm er forbundet via Wi-Fi, så opstår der endnu flere muligheder for alarmering. Hvis dit lys også er forbundet via Wi-Fi, så kan du tænde alt lys i tilfælde af alarmering. Røgalarmen kan også bestilles til 230 Volt

Housegard Fire Stopper Extinguishing Spray

Fire stopper - spray til brandslukning

Du kan komme langt med en spand vand, men hvis der er brand i olie eller stearin, så kan du ikke bruge vand. Det gør kun branden endnu voldsommere. Derfor er slukningssprayen god at have i køkkenskabet, på køkkenbordet eller ved juletræet (dekorationen). Den store spray slukker effektivt mindre brande i køkkenet og hjemmet.

Housegard Firephant Brandslukker 1kg

Firephant pulverslukker 1 kg.

Hvem siger, at en brandslukker skal være grim? Se nu lige den her lille design pulverslukker. Den hænger fint på væggen og fås i øvrigt også i hvid og i en 2 kg. variant. For der er typisk ikke et krav om at brandslukningsmateriel skal være rødt. Rød sender en god signalværdi, men det vigtigste er, at brandslukningen er tilstede, og at alle ved præcis, hvor den er.

Housegard Fire Extinguisher Foam 9L

Skumslukker - 9 liter

En skumslukker har en helt klar fordel i forhold til en pulverslukker. Hvis du tømmer en pulverslukker i hjemmet, så slukker du forhåbentlig branden, men pulveret er overalt - og det er svært at få væk igen. Så slemt går det ikke med en skumslukker, der kan du ofte klare det meste ved bare at tørre op bagefter.

Nexa FLB-104

Brandstige 4 meter

Hvis du har en overetage i hjemmet, så bør du overveje, hvordan man slipper ud i tilfælde af, at trappen ikke kan bruges. Her kommer en brandstige til sin ret. Den hæftes hurtigt om vindueskarmen og kastes ud. Øv dig sammen med familien, så alle er trygge ved at klatre ned - selvom ingen håber at det nogensinde bliver alvor.

Måske er brandsikkerhed (ligesom forsikringer) noget af det eneste, som du køber, selvom du på ingen måde håber at få brug for det - nogensinde.

Men uheld sker jo alligevel. Forhåbentlig ikke for dig, men overraskende mange har alligevel oplevet situationer, hvor et lille uheld kunne have blevet ret stort. Bare spørg dig lidt omkring.

► Find inspiration til et (brand)sikkert hjem her ◄

Egentlig er det ret lidt, der skal investeres for at sikre dit hjem, din familie og dine værdier.

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

Illustration - Ingen spørgsmål og svar

Har du en kommentar til det, du har læst?

Abonner på vores nyhedsbrev

Få aktuelle tilbud og relevante tips hver uge. I nyhedsbrevet kan du læse mere om produkter, guides og tests - alt det, der er vigtigt for dig, når du skal købe noget nyt.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyheder og tilbud inden for PriceRunners produktsortiment samt konkurrencer og tips via e-mail.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Læs mere i vores Privatlivspolitik.