Opdateret  

8 studietips: Sådan får du en effektiv dag derhjemme

Elina Blom

Coronarestriktionerne er tilbage, vi har jo alle prøvet det før. Så nu er vi tilbage til studiearbejde, der skal foretages hjemmefra. Her får du vores tips og tricks, så du får mest ud af tiden!

8 studietips: Sådan får du en effektiv dag derhjemme

Studie derhjemme

Corona eller ej - fjernundervisning er blevet en del af vores hverdag. Og mon ikke det fortsætter sådan, med en større eller mindre del af studiearbejdet, som skal laves derhjemme – især hvis du går på et af landets universiteter.

Selvfølgelig er det ikke nyt at skulle lave hjemmearbejde eller skriftlige eksaminer derhjemme, men ovenpå endnu et ordentligt spark med Corona, så er vi i hvert fald relativt trætte af, at ens hjem også er ens arbejdsplads.

Men da det er ret normalt på videregående uddannelser, at man har to dages ”undervisningsfri” (det er så her, du laver alt det, du ikke har nået endnu), så tænkte vi, at vi ville give lidt tips og tricks.

Spørgsmålet er så: Hvordan kommer jeg bedst i gang med studiedagen derhjemme? Og hvordan holder jeg selvdisciplinen ved lige i en længere periode, især når eksamen presser sig på?

8 tips til en effektiv studiedag derhjemme

1. Få et fast skema for dagene

Sørg for, at du har et fast skema, du arbejder efter. Et eksempel kan være:

  • Begynd klokken 9 hver morgen

  • Arbejd med et 45/15 set up (45 minutters arbejde, 15 minutters pause)

  • Spis frokost klokken 12

  • Vend tilbage til dine studier klokken 13.

  • Afslut arbejdet klokken 17 eller når du ikke kan mere (især hvis det er intensiv læsning)

2. Læg en slagplan for dagen

Sørg for, at du har et mål med hver dag. Dette gælder især hvis du skriver bachelorprojekt eller eksamen.

Vi kan anbefale, at hvis du for eksempel skal skrive 20 sider på syv dage, så sæt et mål, der hedder tre sider om dagen. Så har du tid til overs til at rette, når du er færdig med at skrive.

Det behøver ikke nødvendigvis at være en rigid plan, men det er bare vigtigt, at når du sætter dig ned, så ved du hvorfor du sætter dig ned.

3. Indret et arbejdsområde

Det er en rigtig god idé at have et område at dit hjem, der er designeret arbejdsområde. Hvis du bor hjemme eller har en større lejlighed, så er det typisk ikke rigtig et problem. Problemet ligger mere, hvis du bor i en 1-værelses.

Det kan være farligt at bruge sofaen eller sengen som arbejdsområde, da din hjerne associerer de to steder med afslapning. Det samme kan også ske, hvis du har et skrivebord med en stationær PC til gaming og så lige pludselig skal vænne dig til at arbejde der.

Forsøg så vidt muligt at finde et sted, hvor du er lidt ”væk” fra dine afslapningsmønstre. Det hjælper.

4. Sørg for at have arbejdsro

Når vi siger arbejdsro, så mener vi egentlig bare udefrakommende distraheringer. Hvis du bor hjemme eller sammen med en roomie, så er der altså ingen skam i at sætte nogle reelle grænser de dage, hvor du skal sidde og læse eller skrive opgave.

5. Hold fast i dine morgenrutiner

Okay hør, vi ved godt, det er ultrasvært at komme op om morgenen. Især når det er sådan lidt semifridagsagtigt.

Det er dog en rigtig god idé at komme op og i gang og holde din rutine ved lige. Selvfølgelig vil der være nogle dage, hvor du har brug for at sove lidt længere og må justere din arbejdsdag, og sådan er det jo. Men gør dig selv den tjeneste at prøve.

6. Beløn dig selv

Det lyder måske lidt banalt, og det behøver ikke være den traditionelle chokoladebar, når du har færdiggjort et stykke arbejde. Det kan være noget så simpelt som, at efter to timers arbejde, så tager du lige 20 minutter på YouTube eller TikTok. Det hjælper med motivationen.

7. Få noget frisk luft eller motion

Man kan hurtigt blive træt og distraheret, hvis man i timevis sidder med næsen i bøgerne eller øjnene klistret til skærmen. En hurtig gåtur kan gøre underværker, også selv hvis det bare er ned til Netto og tilbage igen.

Det vigtigste du kan gøre for dig selv, når du sidder i studiehullet derhjemme, er at holde hjernen i tip-top.

8. Husk at få en bid mad

Morgenmad, frokost, aftensmad og en masse vand. Kaffe skal der nok også til, men det er så vigtigt at holde dine madvaner ved lige. Især fordi, det er så nemt at falde i og åbne den der pose chips, der skriger efter at blive spist når klokken bliver 15.

Motivation og studieteknik

Der er forskellige studieteknikker, man kan benytte, hvis man føler, det kniber lidt med selvdisciplinen.

En af de gode teknikker hedder Pomodoro teknikken. Den rummer meget af det, vi kommer omkring; nemlig at træne evnen til at holde fokus for at komme i mål med dagens opgaver. Du sætter simpelthen en personlig deadline, for eksempel 25 minutter, og så arbejder du fokuseret og disciplineret med EN opgave indtil uret ringer. Du kan læse mere her: Pomodoro teknikken.

En anden god teknik kan være, hvis I er flere studerende, så enten mødes eller hoppe på Discord/Skype/Teams eller noget helt fjerde, og bare sidde og snakke om læsestoffet. Ikke nødvendigvis fordi, at du måske har brug for at dele det I læser, men bare for at snakke om stoffet generelt. Det er en rigtig god måde at finde ud af, om der er noget, du har misforstået, og eventuelt komme af med tvivl.

Men når alt er sagt og gjort, så er det bedste råd vi kan give, at du sætter dig ned og prøver nogle ting af. Find ud af, hvad der virker for netop dig

P.S.

Det er vigtigt at prioritere søvn, god mad og frisk luft. Gå gerne en tur i en lille halvtimes tid omkring frokosttid.

Rigtig god studielyst fra alle os hos PriceRunner!

P.P.S

Her har du også lige et par gode produkter, som måske kan gøre studietiden derhjemme lidt mere medgørlig.

Gode produkter til din dag derhjemme

Logitech HD Pro C920

Populært webkamera til møderne

Skal du lave en videochat med studiegruppen? Et godt webcam kan være en kanon investering. Mange bærbare computere har allerede et indbygget webkamera, men hvis det ikke er tilfældet for din (eller det bare er noget skrald), så er dét her fra Logitech et solidt køb.

Sammenlign priser

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os