1. Start
  2. Guides

Opdateret  

Tørre hænder? Giv dine hænder den bedste pleje

Lea Sefeld

Hyppig håndvask og masser af håndsprit er en god måde at begrænse smittespredning. Det er også en hurtig måde at få tørre hænder. Men glem ikke at pleje dine hænder lidt mellem vaskene.

Tørre hænder? Giv dine hænder den bedste pleje

Mens virusinfektionerne rammer tæt og pandemi fejer hen over verden, vasker vi hænder mere end nogensinde før. At vaske hænder er en god måde at mindske smittespredning af alle slags sygdomme, men man kommer ikke udenom, at hænderne let bliver tørre.

Overdreven rengøring er en almindelig årsag til tør hud, men tør luft kan også skabe problemer. Ens erhverv kan også påvirke, hvor tørre hænderne bliver -- arbejder man meget med papir, rengøringsmiddel eller ude i naturen -- påvirker det huden på hænderne, som er ekstra udsat. Den største skurk er imidlertid vand! Men der er ingen grund til bekymring, for selv med en god håndhygiejne kan man holde hænderne bløde.

Det kræver ikke så meget at få tørre og sprukne hænder på ret køl igen. Det kræver kun en god håndcrememild sæbe og et par rene strømper.

4 trin til bløde hænder

Ved hjælp af vores fem enkle trin kommer dine sprukne hænder og ødelagte negle hurtigt i form igen. Måske har du allerede flere af disse produkter derhjemme? Hvis ikke kan det hele bestilles på nettet. I mange tilfælde med levering til døren.

Trin 1: Tjek hvilken håndsæbe du bruger

Hvilken sæbe bruger du egentlig, når du vasker hænder? Det vigtigste er, at du rent faktisk bruger sæbe -- du behøver for eksempel ikke at bruge en antibakteriel sæbe. Sørg for, at du bruger en genfugtende sæbe. Se efter ingredienser som olie, glycerol og sheasmør.

Når du har vasket hænder, skal du duppe dem tørre med håndklædet i stedet for at gnide. Det er imidlertid vigtigt, at de bliver tørre, dels fra et hygiejnemæssigt synspunkt, men også fordi vand, der bliver siddende på huden, udtørrer den endnu mere.

Tips til genfugtende sæber

Urtekram Aloe Vera Håndsæbe 380ml

Urtekram Aloe Vera Hand Soap Organic

Denne flydende sæbe indeholder aloe vera, som hjælper med at genfugte hænderne.

Billigst hos

40 kr.
Sammenlign priser
L'Occitane Liquid Soap Verbena 500ml

L'Occitane Liquid Soap Shea & Verbena

Men en frisk duft af verbena og de genfugtende egenskaber fra shea er dette en rigtig lækker sæbe at have stående på badeværelset. Flot er den også.

Billigst hos

Sammenlign priser

Trin 2: Anskaf en god håndcreme

En rigtig fed og genfugtende håndcreme, der vil både beskytte og pleje dine udsatte hænder. Da PriceRunner testede håndcremer, blev Neutrogena Original Håndcreme udpeget til bedst i test  – en både prisbillig og effektiv genfugter. Men der findes produkter til alle – uanset om du vil have noget prisvenligt eller vil gå efter noget dyrere for at unde dig selv lidt luksus i hverdagen.

Tips til 3 rige og genfugtende håndcremer

Atrix Intensive Protection Cream Camomile 200ml

Testvinderen fra Atrix

Denne håndcreme har positiv indvirkning på hudens elasticitet, og glycerin der er en udmærket genfugter.

Billigst hos

Sammenlign priser
Clarins Hand & Nail Treatment Cream 100ml

Clarins Hand & Nail Treatment

Hand & Nail Treatment fra Clarins er ikke bare en klassiker i denne forbindelse, den ser også ud til at pleje dine negle lidt ekstra.

Billigst hos

Sammenlign priser
Neutrogena Norwegian Formula Hand Cream 50ml

Neutrogena Original Hand Cream

Denne håndcreme er en rigtig lille powerpakke, der tilbyder meget gode resultater til en meget rimelig pris. Mild nok til at kunne bruges af hele familien.

Billigst hos

Sammenlign priser

Trin 3: Glem ikke neglene

Hvis du kigger godt efter, bemærker du hurtigt, at det ikke kun er huden på hænderne, som bliver belastet af al håndvasken. Neglene og neglebåndene bliver også hurtigt tørre, triste og ødelagte. Sørg for at give dem lidt ekstra kærlighed med negleolie og næring.

En negleolie påføres på negleroden, altså nederst på neglen inklusive neglebåndene. Masser olien ind i cirka et minut.

Tips til plejende negleolier

CND SolarOil 15ml

CND Solar Oil

CND Solar Oil er mange neglefanatikeres store favorit. Olien egner sig glimrende til negle, der er tørre og ofte revner eller flækker. Desuden påføres den med en pensel ligesom neglelak – virkelig praktisk. Indeholder blandt andet mandelolie, hvilket giver den en sød og behagelig duft.

Billigst hos

Sammenlign priser

Trin 4: Sov på det

At smøre et tykt lag fed håndcreme eller lægge en håndmaske inden sengetid og derefter tage et par tynde bomuldsvanter på vil gøre underværker. Du falder i søvn med tørre hænder, men vågner med genfugtede, bløde poter – som er klar til en ny dag med håndvask og desinficering. For tiden kan det være svært at få fat i tynde bomuldsvanter, men find et par vinterhandsker frem eller træk et par bomuldssokker på hænderne. I en nødsituation må man tænke ud af boksen.

Vil du heller bruge et produkt, der er beregnet til formålet, findes der håndmasker, som minder om sheet masks til ansigtet. Min i stedet ligner de en vante og er fyldt med serum eller creme, der giver hænderne en intensiv kur.

Kocostar Hand Moisture Pack 14ml

Kocostar Hand Moisture Pack

En maske i form af engangsvanter med sheasmør, arganolie og kakaosmør der hjælper med at genfugte huden. Virkningstiden er 20 minutter – så sæt din yndlingsserie på og gør intet andet – bare nyd det.

Billigst hos

Sammenlign priser
Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant Nighttime Miracle Moisturizer 50ml

Elizabeth Arden Eight Hour Cream

Elizabeth Ardens klassiske, fede creme kan anvendes på alle tørre steder på hele kroppen. Den er udmærket at smøre hænderne ind i og derefter tage bomuldsvanterne (eller sokkerne) over for at sove med det om natten.

Billigst hos

Sammenlign priser

Egen håndpeeling – trin for trin

Synes du, at hænderne stadig føles knastørre? Så er det tid til en gang særbehandling: peel hænderne. Eksfoliering, peeling, scrub – kært barn har mange navne, men formålet er det samme: Man peeler for at slippe af med den gamle, tørre hud, hvilket derefter gør genfugtningen mere effektiv. Man kan enten købe en færdig håndpeeling eller nemt blande sin egen ved hjælp af blot to ingredienser, som du finder hjemme i køkkenskabet.

Du behøver kun to ingredienser og et glas til at blande en skøn håndpeeling hjemme i køkkenet. Et gammelt syltetøjs- eller sildeglas som du har gemt og gjort rent, kan sagtens bruges.

Gör din egen handskrubb

Ingredienser til håndpeeling

  • 4,5 dl sukker

  • 1,5 dl olivenolie (eller anden olie du har stående – rapsolie, kokosolie, mandelolie fungerer lige så godt)

  • Valgfrit: et par dråber æterisk olie

Gör din egen handskrubb

Sådan gør du – 3 trin

1. Mål dine ingredienser af og hæld dem i en skål. Du kan eksperimentere lidt med, hvor meget sukker og olie du vil bruge. Grundopskriften giver ret meget håndscrub – hvis du vil have mindre, er det bare at bruge mindre af ingredienserne. Vil du have scrubben mere flydende, hælder du lidt mere olie i.

Gör din egen handskrubb

2. Bland sukker og olie grundigt. Hvis du synes, at din håndpeeling bliver for fast, kan du tilsætte lidt mere olie. Hvis du har flere forskellige slags olie, kan du blande dem. Prøv dig frem!

Gör din egen handskrubb

3. Sæt duft til scrubben, hvis du vil. Det er skønt, når ens hudplejeprodukter dufter godt. Hvis du har en duftolie stående derhjemme, kan du prøve at dryppe et par dråber af den i din peeling. Dobbelttjek først, at den kan bruges på huden. Husk også på, at selvom æteriske olier ofte beskrives som en slags mirakelmidler, der altid er et godt alternativ, kan de faktisk være allergifremkaldende. Vær derfor forsigtig med mængden. Har du sart hud, er det ofte bedre helt at undgå dem. Lidt citronskal kan også give en god duft.

Renée Voltaire Virgin Kokosolja Kallpressad 50cl

Kokosolie

Du kan bruge den slags olie, du foretrækker – kokosolie plejer at fungere fint.

Billigst hos

Sammenlign priser
Urtegaarden Pebermynteolie 10ml

Pebermynteolie

En duftolie til at give håndscrubben en frisk duft.

Billigst hos

Sammenlign priser

Husk at genbruge

Hvorfor ikke gøre håndscrubben til en måde at reducere madspild. Et bæredygtigt alternativ er at lave en scrub af kaffegrumset, der bliver til overs, hver gang man laver kaffe. Så erstatter du bare sukkeret med den samme mængde kaffegrums. Kaffegrumset kan også blandes med kokosolie for at give en skøn duft. Husk, at en håndscrub med kaffegrums ikke holder helt så længe som en scrub lavet med sukker.

Tips og gode råd til at forebygge smitte

For at det skal være så enkelt for dig at finde relevant indhold inden for temaet her, har vi samlet alt relevant indhold på én side.

Siden opdateres løbende med guides og tips, som vi håber, du oplever som en hjælp i disse tider.

Læs flere guides og tips

Kommentarer

Hold dig til emnet, skriv i en god tone og udvis respekt for andre. Vi forbeholder os ret til at slette indlæg, som vi finder upassende.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os