1. Start
  2. Guides

Opdateret  

Sikker i solen - børnetøj med UV-beskyttelsesfaktor

Benjamin E. Timmermann

Er du i tvivl om, hvordan du skal beskytte dit barn mod solens stærke stråler i sommer? Det er allerbedst at holde de små i skyggen, men det kan ikke altid lade sig gøre. Solcreme er selvfølgelig godt. Men der findes også andre måder at holde UVA- og UVB-stråler væk fra barnets hud.

UV Børnetøj

Det er ikke sundt for mennesker at få forbrændt huden, uanset alder. Men børn har tyndere hud, som er ekstra følsom. Er barnet under 1 år gammelt, anbefales det desuden, at man ikke anvender solcreme. Ældre børn kan man med fordel smøre med solcreme med høj solbeskyttelsesfaktor. Ulempen ved solcreme er, at den let og hurtigt slides af, når barnet bader, leger i sandet på stranden eller sveder i varmen. Derfor kan det være en god ide overveje noget særligt børnetøj; nemlig at vælge noget godt dækkende UV-tøj til børn til sommerdage i solen.

Sådan vælger du den rigtige slags UV tøj til børn

Der findes et bredt udvalg af mærker, som fremstiller UV børnetøj. Der findes også mange forskellige slags tøj og dragter. Anvendeligheden kan variere afhængigt af barnets alder, og hvordan tøjet er beregnet til at blive brugt.

UV-dragt til små børn

Med små børn på 1 eller 2 år kan en heldragt være at foretrække. Der findes selvfølgelig også UV-dragter i større størrelser. Men især til de mindste kan det gøre af- og påklædningen lettere, at det kun er ét stykke tøj, der skal på. UV-dragterne plejer desuden at have en lynlås, så tøjet kan åbnes og tages på, i stedet for at skulle trækkes over hovedet.

UV-bluse – med lange eller korte ærmer

Fordelen ved separat bluse og bukser er, at man ikke behøver at skifte alt tøjet, hvis kun bukserne bliver våde, eller der kommer en plet på blusen. UV-bluser fås ofte med både korte, halvlange og hellange ærmer. Til de mindre børn er ærmer i fuld længde naturligvis det bedste valg. Vælger man en UV-bluse i t-shirtmodel, skal man smøre barnets arme ind, inden det opholder sig i solen.

UV-bukser – shorts eller lange bukser

Også UV-bukserne fås i flere forskellige længder. Det varierer selvfølgelig, hvilke dele af barnets krop der udsættes for mest sol. Men skal man være lang tid i vandet, kan det af og til være nok med kortere shorts forneden, mens man har lange ærmer på foroven.

UV-hat til at beskytte hovedet

Det er utrolig vigtigt at beskytte hovedet mod solstrålerne, da man let får solstik, hvis man bliver for varm. På de varmeste sommerdage kan det være skønt med en UV-hat -- ikke kun fordi den skygger, men også for at kunne fugte den med vand, så hovedet også bliver kølet lidt af. Visse modeller af UV-hatte har et ekstra langt klæde bagpå. Det hænger ned mod barnets skuldre, så nakken får ordentlig skygge.

Vil du vide mere om børnetøj?

Vi har samlet en masse guides om børnetøj; heriblandt børnesko, flyverdragt børn, vinterjakke børn, regntøj børn og meget mere. Læs mere og bliv inspireret her.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os