Påtænker du at købe varer fra et land indenfor EU?

Information

Der skal altid forefindes standardinformation hos forhandleren.

Told, moms og afgifter

Udenlandske forhandlere indenfor EU tillægger altid dansk eller lokal moms afhængig af omsætningsniveauet.

Man skal ikke betale told indenfor EU, og posten opkræver ikke ekstra udgifter, når man bestiller varer fra et EU-land. Men der findes områder indenfor EU, som har særskilte aftaler med EU. Dette indebærer, at når der købes varer fra disse områder, skal der betales moms, og nogle gange told på varerne. Læs mere om dette på Skats hjemmeside.

Garanti / Returret

Præcis som når der handles i Danmark har man rettigheder, hvis der skulle opstå problemer. Læs mere på forhandlerens hjemmeside hvordan reglerne er.

Manualer / Brugsanvisninger

Sælgeren har måske ikke vedsendt en manual eller brugsanvisning på dansk. Kontakt sælger for at få besked om, hvad der gælder.

Service og Support

Kontroller om man kan få support på det nyindkøbte produkt hos leverandøren i Danmark. I tilfælde af behov for support kan man være nødt til at kontakte sælgeren i det land, hvor varen blev anskaffet.

Fortrydelsesret

Det er godt at vide, om alle lande har samme tidsperiode, hvad angår fortrydelsesret.

Det er også vigtigt at når du handler, at du så benytter dit Visa/Mastercard - brug aldrig bankoverførsel. Med et Visa/Mastercard kan man altid lave en indsigelse til banken hvis der skulle gå noget galt.

Links

Nedenfor gives nyttige links, som kan benyttes inden man køber:

  • Forbrug.dk finder man nyttig information om køb.
  • Internethandel for private hos Skat.