Historik

PriceRunner blev grundlagt i 1999 og har sine væsentligste aktiviteter i Danmark, Sverige og Storbritannien. Vi arbejder for at udvikle den bedste tjeneste til sammenlignings-shopping! PriceRunner er helt uafhængig; vi ejes ikke af eller er afhængig af nogen producenter, butikker eller organisationer, der kunne have interesse i at dele partisk information.

PriceRunners opgave er at hjælpe forbrugere med at finde bedre produkter og bedre tilbud på varer. Hver måned hjælper vi hundredtusinder af forbrugere med dels at finde bedre og billigere produkter og dels spare penge ved at sammenligne priser på et bestemt produkt.

Vores vision er at være den, som forbrugeren altid kan stole på - uvildig og troværdig - når der skal sammenlignes varer på nettet. Vi synes, at det, vi gør, er super spændende! E-handel er i kraftig vækst, og vi elsker at hjælpe forbrugere med at træffe smartere beslutninger!

Historien i korte træk

1999

PriceRunner bliver grundlagt i Sverige af Kristofer Arwin, Martin Alexandersson og Magnus Wiberg. Initiativet finansieres af Cell Ventures. PriceRunner etablerer sig som en af de første pris- og produktsammenligningstjenester i Europa.

2000

PriceRunner ekspanderer til Danmark og Storbritannien.

2004

PriceRunners ekspansion fortsætter til Frankrig og Tyskland. I løbet af året bliver PriceRunner opkøbt af den amerikanske mediekoncern Conversant (tidligere ValueClick). PriceRunner lancerer butiksprisen ’Årets E-handler’ for at anerkende forbrugernes e-handelsfavoritter.

2005

PriceRunner lancerer sin tjeneste i USA.

2006

PriceRunner lancerer sin tjeneste i Østrig.

2008

PriceRunner lancerer de første apps til iOS og Android. Selskabet begynder at migrere sin tekniske platform til Shanghai i oktober 2008.

2009

PriceRunner lancerer den første mobilvenlige hjemmeside. Tjenesten i USA lukkes ned i løbet af året som en del af arbejdet med migrationen til den tekniske Shanghai-platform.

2013

Den amerikanske mediekoncern IAC opkøber PriceRunner.

2016

PriceRunner er tilbage på svenske hænder, da investeringsselskabet Nordstjernan, Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers og Mikael Lindahl opkøber selskabet. I juli opkøber PriceRunner EDB Priser. I september opkøber PriceRunner testvirksomheden Bäst-i-Test.

2017

PriceRunner lancerer nyt design til tjenesten. I december lukker selskabet sit kontor i Shanghai.

2018

PriceRunner lancerer en ny opgraderet tjeneste i Storbritannien. PriceRunner lancerer sit E-handelsindex, som måler trends og tendenser inden for e-handel i Danmark og Sverige. I juni lukker selskabet sine tjenester i Frankrig og Østrig.

2019

PriceRunner lancerer sin første tjeneste inden for data & analyse.

2020

Investeringsselskabet eEquity, Nicklas Storåkers og en række andre eksisterende aktionærer køber Nordstjernans andel af PriceRunner. Magnus Wiberg, partner hos eEquity, var en af medstifterne af PriceRunner i 1999 og vender i løbet af året tilbage som bestyrelsesmedlem. I juni lukker selskabet sin tjeneste i Tyskland.

2021

PriceRunner lancerer flere opdateringer såsom sammenligning af leveringsmetoder og fragtpriser, købsguides der hjælper forbrugere med at finde det rigtige produkt og håndtering af versioner på mere end en tredjedel af alle produkter. PriceRunner opkøber Prisguiden i oktober og udvider dermed sin forretning til Norge.

Mikael Lindahl vil til november tage over som adm. direktør efter Nicklas Storåkers. Klarna annoncerer, at de opkøber PriceRunner.

2022

Aftalen med Klarna bliver formelt godkendt af Finansinspektionen 17. marts 2022, og PriceRunner bliver en del af Klarna.

  • Bedst i test
  • Tilbud
  • Guides
  • Om os