Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

PriceRunner E-handelsindeks: Øget optimisme hos butikkerne i Q4 2018

Publiceret 8. januar 2019

(Læs som PDF)

PriceRunner E-handelsindeks: Øget optimisme hos de mindre og mellemstore onlinebutikker i Q4 2018

Optimismen og troen på fremtiden har aldrig været større blandt de danske onlinebutikker. Selvom optimismen falder lidt hos de største onlinebutikker, så opvejes det klart af en øget optimisme hos de mindre og mellemstore onlinebutikker.

Det viser den nye udgave af PriceRunners E-handelsindeks for fjerde kvartal 2018. Indekset er udarbejdet af analyseinstituttet Kantar Sifo.

E-handelsindekset ender på hele 70,5, og det er hidtil højeste niveau siden indekset første gang blev målt i tredje kvartal 2018, hvor indekset var på 66,6. Et indeks på mere end 50 afspejler et stærkt E-handelsmarked i Danmark.

Det er især julehandlen, der har givet bund for optimismen hos butikkerne, hvor 1 ud af 4 butikker oplevede et meget bedre julesalg end tidligere.

”Optimismen er stor hos de danske onlinebutikker. Det er især hos de mindre og mellemstore butikker, at optimismen for det kommende år stiger mest, og det trækker det samlede E-handelsindeks op i rekordhøjde. Det skyldes, at stadigt mere af vores handel sker online samt at ”nu-kommer-Amazon” spøgelset er blevet mindre skræmmende,” siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner i Danmark.

I undersøgelsen angiver 54 procent, at salget i fjerde kvartal i år har været bedre eller meget bedre end samme kvartal i 2017.

67 procent af onlinebutikkerne ser positivt eller meget positivt på udviklingen i salget i 2019.

PriceRunner E-handelsindeks Q4 2018

Om undersøgelsen fjerde kvartal 2018

Undersøgelsen blev gennemført online mellem 10. og 21. december 2018. I alt deltog 160 onlinebutikker. PriceRunner donerede en gave på 50 kroner for hvert gennemført interview til Børnecancerfonden.

Kontaktperson

Martin Andersen, Country Manager

Ikke medlem? Start her