Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Stor test: Her er de bedste plæneklippere

Publiceret 1. maj 2019

Læs som PDF

Stor test: Her er de bedste plæneklippere

PriceRunner kan nu efter længere tids test offentliggøre den hidtil mest omfattende test i 2019 af plæneklippere.

PriceRunners testteam har testet plæneklippere på rigtige græsplæner gennem længere tid for at finde frem til hvilken en af de mange plæneklippere, der er på markedet, der er den bedste.

Plæneklipperen er uundværlig i haven, hvis man har græs. I mange år var det enten håndskubberen uden motor eller den benzindrevne plæneklipper, der klarede opgaven med at holde græsset nede i den ønskede længde. Men de har nu fået følgeskab af en ny og stærk dreng i klassen: Den batteridrevne plæneklipper.

Testen af plæneklippere kårer hele tre vindere blandt de 21 testede plæneklippere. Samlet set lyder det fra testteamet, at rigtig mange af de testede plæneklippere klarede opgaven rigtig godt.

PriceRunner har testet 21 plæneklippere, og testteamet generelt meget imponerede over hvor gode de testede plæneklippere er, og hvor meget bedre de batteridrevne plæneklippere er blevet. Den samlede vinder af testen er også en batteridreven plæneklipper.

Her er testvinderne

Vinderen af den store plæneklipper test er den batteridrevne Stihl MA 443 C, og den kåres til bedste batteriklipper, da den er enormt effektiv og med gennemtænkt design.

Bedste lavprisvalg er AL-KO EnergyFlex Moweo 3.85 Li. Det er en lidt mere enkel plæneklipper, som kan klare betydeligt mere end man tænker ved første øjekast.

Bedste benzindrevne plæneklipper er Klippo Excellent. Det er en virkelig god plæneklipper, der umiddelbart ikke gør større væsen af sig. Den ser faktisk lidt umoderne og kedelig ud. Men når du først kommer i gang, afslører den sig hurtigt som en gennemtænkt og velfungerende plæneklipper. Den ruller ekstremt let hen over græsset og er næsten lige så let at køre som en plæneklipper med drev.

Også den storsælgende Bosch Rotak 43 plæneklipper klarede testen godt, og imponerede testerne med dens kraftfulde motor. For som testen konkluderer:

”Bosch Rotak 43 Li hæver nemlig overliggeren for, hvad man kan forvente af en batteriplæneklipper. Den tygger sig helt enkelt igennem alt det, man kan forlange, og mere til.”

Der kan læses mere om PriceRunners test af dels de almindelige plæneklippere og dels robotplæneklippere via disse to link.

https://www.pricerunner.dk/test/plaeneklipper

https://www.pricerunner.dk/test/robotplaeneklippere

Sådan gjorde vi

Testteamet har bestået af parkforvaltere, gartnere og ingeniører, der gennem en længere periode har gennemtestet plæneklipperne. Som en del af testen bedømte de klipperesultatet såvel umiddelbart efter græsset var slået som efter en periode med regelmæssig græsslåning.

Alle plæneklippere blev testet på flere forskellige græsplæner med flere forskellige græstyper og -længder. Vi klippede også græsset ved forskellige fugtighedsgrader. Vi beregnede klippehastighed, brændstofforbrug, klippeomkostning og klippekapacitet ved at klippe en række store, flade græsplæner, hvor vi havde opmålt areal og græslængde.

PriceRunners test er meget grundig. Vi lægger stor vægt på at teste produkterne på den måde, som forbrugerne kommer til at bruge dem på. Testen foregår ikke i et laboratorium, men ude i virkeligheden.

Alle plæneklippere blev testet på flere forskellige græsplæner med flere forskellige græstyper og -længder. Græsset blev slået ved forskellige fugtighedsgrader. Vi beregnede klippehastighed, brændstofforbrug, klippeomkostning og klippekapacitet ved at klippe en række store, flade græsplæner, hvor vi havde opmålt areal og græslængde.

Kontaktperson

Martin Andersen, Country Manager
+45 28 29 50 07

Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem