Vi gemmer data om din brug af sitet i cookies. Ved fortsat brug accepterer du dette

Cookiepolitik

Advarsel før havesæsonen: Store prisforskelle på populære plæneklippere

Publiceret 1. april 2019

Læs som PDF

Advarsel før havesæsonen: Store prisforskelle på populære plæneklippere

Priserne på danskernes foretrukne og dermed mest populære plæneklippere er præget af meget store prisforskelle, og derfor risikerer du nemt at betale alt for meget for din nye plæneklipper.

PriceRunner har lavet en aktuel analyse af priserne på plæneklippere, der sælges i Danmark, og analysen afslører et højt prisniveau med store prisforskelle på identiske produkter.

Du risikerer faktisk at betale op imod 49 procent i overpris på den mest populære plæneklipper, viser PriceRunners analyse.

”Det er en meget voldsom merpris som haveejerne risikerer at betale,” siger Martin Andersen, der er direktør for PriceRunner.

”Vores analyse viser, at der er stor prisforskel på den samme plæneklipper i de forskellige butikker. På den mest populære Bosch Rotak 43 er der 49 procent at spare ved at købe den i billigste butik fremfor i den dyreste butik. Det svarer til, at der er 3199 kroner at spare ved at sammenligne prisen inden du handler.”

Derfor er et godt råd inden du køber din nye plæneklipper at sammenligne priser, for at sikre dig at du køber plæneklipperen til markedets laveste pris.

Stabile priser

De ti mest populære batteridrevne plæneklippere har haft en gennemsnitligt fald i priserne på 15 procent siden de kom på markedet – en enkelt er faktisk steget i pris.

→ Se oversigt her

”Det er overraskende, at priserne ikke falder mere på de mest populære plæneklippere. Prisfaldene er meget små, og derfor er det vigtigt for forbrugerne at se sig godt for inden de køber en ny plæneklipper og for eksempel slå til, når de kortvarigt kommer på tilbud,” siger Martin Andersen.

Store individuelle prisforskelle

Analysen af priserne på de meget populære batteridrevne plæneklippere afslører, at selvom priserne gennemsnitligt ikke falder meget, så der er alligevel store prisforskelle på de enkelte produkter.

”Butikkerne prissætter produkterne meget forskelligt. Den samme plæneklipper har ikke den samme pris, og der er i gennemsnit en prisforskel på 62 procent på de ti mest populære batteridrevne plæneklippere. Det er store forskelle, og derfor er der i gennemsnit 35 procent at spare alene ved at sammenligne prisen og vælge at købe i den billigste butik fremfor den dyreste butik,” siger Martin Andersen.

→ Se data med prisforskelle her

Hvorfor betale for meget?

Benzindrevne plæneklippere: Her er der i gennemsnit 31 procent at spare ved at købe den billigste – i enkelte tilfælde helt op til 54 procent i besparelse ved at prissammenligne og vælge den billigste pris for det samme produkt.

Robotplæneklippere: Her er der i gennemsnit 22 procent at spare ved at købe den billigste – i enkelte tilfælde helt op til 45 procent i besparelse ved at prissammenligne og vælge den billigste pris for det samme produkt.

Batteridrevne plæneklippere: Her er der i gennemsnit 35 procent at spare ved at købe den billigste – i enkelte tilfælde helt op til 59 procent i besparelse ved at prissammenligne og vælge den billigste pris for det samme produkt.

→ Se data med hvor meget der kan spares her

Priseksempler

Bosch Rotak 43 (batteridreven) koster 6499 kroner i den dyreste butik, mens den fås til 3300 kroner i den billigste butik. Det er en besparelse på 49 procent.

AL-KO Highline 51.5 SP-A (benzindreven) koster 3699 kroner i den dyreste butik, mens den koster 2490 kroner i den billigste butik. Det er en besparelse på 33 procent.

Robomow RC304U (Robotplæneklipper) koster 8999 kroner i den dyreste butik, mens den koster 6399 kroner i den billigste butik. Det er en besparelse på 29 procent.

Kontaktperson

Martin Andersen, Country Manager
+45 28 29 50 07

Log ind

Bliv PriceRunner Plus-medlem

Ikke medlem? Bliv medlem