Vi anvender cookies for at tilbyde dig en bedre oplevelse, indsamle statistik og vise relevante annoncer. Ved at anvende vores tjeneste accepterer du dette. Læs mere i vores cookiepolitik.

Vis alle butikker
Pris inkl. fragt

Når de store tech-producenter vælger at sætte det helt store skyts ind, kan forbrugere som regel se frem til spændende produkter. Og sådan er det med PlayStation VR - Sonys bud på Virtual Reality til PlayStation 4.

Facebook er på markedet med Oculus Rift, og taiwanske HTC har skabt VR-headsettet HTC Vive i samarbejde med computerspilsvirksomheden Valve. Nu er turen så kommet til Sony og deres bud på Virtual Reality til PlayStation 4: Mød PlayStation VR!

Modsat konkurrenterne skal PlayStation VR blot sluttes til Sonys egen PS4-spillekonsol, og så kan magien, der opstår i forbindelse med Virtual Reality, ellers opleves hjemme i stuen eller på værelset. Nu rykker Virtual Reality for alvor ind.

Sådan virker PlayStation VR

Inden du trækker VR-headsettet fra Sony ned over øjnene, er du dog nødt til at købe et PlayStation Kamera, der sælges separat for omkring 500 kroner. PlayStation VR er nemlig udstyret med dels en bevægelsessensor, dels ni LED-lys, som er placeret forskellige steder på VR-headsettet. Når du bevæger dig og flytter på hovedet, er det noget, dit PlayStation Kamera registrerer i real-tid og formidler videre til den virtuelle verden, du nu befinder dig i. Om du så er i det ydre rum, i en jungle eller på en racerbane.

Læs også – Sådan bliver du klar til PlayStation VR

På samme måde vil din PlayStation 4 og dit PlayStation Kamera i fællesskab registrere den controller, du bruger til spilstyringen – uanset om det er en DualShock 4 Controller eller en PlayStation Move Motion Controller, du bruger i et specifkt spil til PlayStation VR.

Flere PS VR-spil undervejs

Allerede ved Sonys lancering af PS VR-headsettet 13. oktober 2016 var det muligt at opleve PlayStation VR og spille i alt 12 titler.

Flere PS VR-spil er dog i støbeskeen, og ved udgangen af 2016 skulle op mod 50 spil således være klar til brug, har det tidligere lydt fra Sony.

Overblik: Disse spil kan du bruge med PlayStation VR

Det er altså tale om spil, der er udviklet direkte til brug sammen med Sonys VR-headset. Det til trods vil det dog også være muligt at spille klassiske spil som FIFA 17 iført VR-headsettet – dog uden Virtual Reality-effekten, forklarer producenten, ligesom du vil kunne se DVD og Blu-ray iført PS VR-headsettet.

En OLED-skærm til begge øjne

VR-headsettet fra Sony består i øvrigt af én OLED-skærm på 5,7 tommer, mens konkurrenterne HTC Vive og Oculus Rift har udstyret sine VR-headset med to skærme – én til hvert øje.

Læs også – Sony: Her er alt du bør vide om PlayStation VR

Opløsningen er desuden lidt lavere på PlayStation VR end hos konkurrenterne. Skærmopløsningen er helt præcist 1920 x 1080 pixels, og af anmelderne er det blandt andet blevet bemærket, at billedkvaliteten på PS VR-headsettet indimellem kan opleves lidt uskarp og mørk.

Dog roses PlayStation VR for alligevel at klare sig godt i forhold til konkurrenterne, der som nævnt skal kobles til en PC med en høj ydeevne, der af gode grunde en helt anden end på en PS4.

  • Nu rykker den virtuelle virkelighed ind i stuen.

Fakta om PlayStation VR

Produkttype: VR-headset. Udvikler: Sony. Vægt: Omkring 610 gram. Pris ved lancering: 3.800 kroner. Skærmteknologi: En 5,7” OLED-skærm. Synsfelt: 100 grader. Opløsning: 1920 x 1080 pixels Opdateringshastighed: Op til 120 Hz (120 gange i sekundet). Lyd: VR-headset med 3D-effekt. Positiontracking: PlayStation Kamera. *Controller: DualShock 4 Controller og PlayStation Move Motion Controller.

Bedømmelser

Spørgsmål og svar

Vær den første til at stille et spørgsmål.

Produktinformation

Produkt
ProduktnavnPlaystation VR
Produktegenskaber
TypeVirtual reality headset
PlatformSony Playstation 4
HeadsettypeIntegreret skærm
Tilslutninger
Headset tilslutninger3.5mm in
Link box tilslutningerHDMI, USB 2.0 Type-A
Display
SkærmtypeOLED
Opdateringshastighed120 Hz
Synsfelt100 °
Skærmstørrelse5.7 "
Skærmopløsning (per øje)960×1080 Megapixels
Lyd
LydHovedtelefonstik
MikrofonIntegreret mikrofon
Lyd
LydHovedtelefonstik
MikrofonIntegreret mikrofon
Størrelse
Headset bredde187 mm
Headset længde277 mm
Headset højde185 mm
Headset vægt610 g
Link box højde36 mm
Link box bredde143 mm
Link box længde143 mm
Link box vægt365 g
Favorit
Prisalarm

Ikke medlem? Start her