Oversigt over hurtiglån

Billån

Et billån er et forbrugslån, der er lavet på en måde, så det retter sig specielt til køb af biler, motorcykler og campingvogne. Alternativet til at tage et billån er at spare pengene op. Men da det koster rigtigt mange penge at købe en bil, låner de fleste mennesker pengene.

Mere information om billån

Når man får et billån, skal man være opmærksom på, hvilke omkostninger der er forbundet med det. Nogle udlånere tager store gebyrer for oprettelse og løbende gebyrer for administration. På den måde kan de markedsføre deres billån med meget lave renter. Når du vurderer, hvilket billån der er det rigtige for dig, skal du derfor ikke alene kigge på renten, men også på gebyrerne. Det bedste tal for sammenligning er de årlige omkostninger i procent (ÅOP), som lånudbyderen skal oplyse. Her lægges et helt års omkostninger sammen, og det beregnes, hvor mange procent af indbetalingerne disse udgør.

Mange lån¬udbydere har på internettet steder, hvor man kan beregne, hvor meget lånet kommer til at koste. Når man får lånet, aftaler man med banken, hvor høj rente man skal betale om året, hvor stort et afdrag man skal betale, og hvor tit man skal betale afdrag. Banken kan kræve sikkerhed i lånet i form af et pantebrev, som gør, at de må sælge bilen, hvis lånet ikke bliver betalt tilbage, som det blev aftalt da lånet blev oprettet.

Hvis man vil købe en bil til under 50.000 kr., kan det oftest ikke svare sig at få et billån med sikkerhed. Det vil være for dyrt, og et forbrugslån vil være bedre. Hvis du har friværdi i din bolig, kan du ofte låne penge til en bil uden at betale gebyrer eller oprette pantebreve, renten er så typisk bare et par procent højere fordi banken intet pant har. Løbetiden på et billån kan være helt op til 10 år på en fabriksny bil eller kortere tid afhængigt af, hvor gammel bilen er. Hvis bilen er 8 år gammel kan der gives op til 2 års løbetid. Gamle og specielle biler kan være svære at få finansieret medmindre man giver en stor udbetaling. Det kan også være fornuftigt med hensyn til lånets løbetid, at tænke over hvor mange kilometer man kører pr. år. Hvis man vil køre rigtigt langt, kan man risikere at bilen bliver slidt op inden lånet er afbetalt.

Renten på et billån afhænger meget af, hvor man låner pengene, og af hvor meget man betaler i udbetaling. Hvis udbetalingen er på 20-30 % kan man som regel få en lavere rente. Renten er for det meste variabel, så den kan ændre sig i løbet af årene.