Oversigt over hurtiglån

Hurtiglån

Et hurtiglån er en type lån, der er hurtige og nemme at oprette. Det kan foregå i en bank, men det sker som regel gennem et låneansøgningsskema på internettet, da det er nemmere for de fleste. Hurtiglån tilbydes også ofte i varehuse, der sælger dyre forbrugsgoder og er generelt den dyreste måde at låne penge på.

Mere information om hurtiglån

Man bruger som regel ikke pengene fra et hurtiglån til at betale store og langvarige investeringer med. De bliver i stedet brugt til impulskøb og ting, man pludselig står og mangler penge til. Der er en del hjemmesider, der reklamerer med, at man kan låne mange tusinde kroner uden at opgive, hvad de skal bruges til eller stille nogen form for sikkerhed. Dette er også noget, der tiltrækker de unge, da de tit ikke har sikkerhed nok til at tage en anden form for lån. Denne frihed omkring lånene er dog sjældnere, hvis man henvender sig i en bank, hvor man godt kan risikere at skulle stille garanti og opgive nøjagtig, hvad pengene skal bruges til. Til gengæld er renten ofte et par procenter lavere, hvis man opretter sit lån i banken, end hvis man opretter det over internettet.

Hurtiglån er generelt tiltænkt meget unge mennesker, der selv tjener lidt penge, men hellere vil tage et lån end at spare op til at købe det, de gerne vil have. Der er dog en nedre aldersgrænse for at få lov til at låne penge. Det varierer fra bank til bank, men i de fleste tilfælde kan man ikke tage et hurtiglån, hvis man er under 20 år. Hurtiglån er ikke bare hurtige at oprette, de går som regel også meget hurtigt gennem systemet. De fleste udbydere lover, at man får svar på sin ansøgning allerede inden for en halv time, og ofte kan man have pengene i hånden efter blot nogle få dage.

Markedet for hurtiglån er ret nyt og vokser relativt hurtigt, hvilket betyder, at der stadig sker mange ændringer, og at der bliver større og større konkurrence mellem udbyderne. De konstante ændringer i markedet gør, at man lige skal sondere terrænet, inden man kaster sig ud i et hurtiglån. Der dukker hele tiden nye udbydere op med forskellige tilbud rundt omkring på internettet. Den store konkurrence, der er mellem de mange udbydere, resulterer i en bedre pris for den, der vil foretage et lån, og det giver også bedre vilkår for det enkelte lån.

Men helt overordnet set, bør man ikke tage hurtiglån, hvis man har mulighed for at tilvejebringe pengene på andre måder, da omkostningerne ofte er for høje. Når man skal sammenligne prisen på forskellige hurtiglån, skal man kigge på tallet for årlige omkostninger i procent (ÅOP) – jo højere tal, des dyrere lån.